3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Surówka z czerwonej kapusty


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Surówka

  • 500 gramów czerwonej kapusty
  • 500 gramów wody
  • 70 gramów cebuli
  • 100 gramów jabłka
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżki majonezu
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Z kapusty wyciąć głąb i usunąć wierzchnie liście. Pociąć na większe kawałki i umieścić w szatkujemy 6s obroty 5. Zalewamy wodą i parzymy 5 min temp 80 st. odcedzamy na sitku i czekamy aż wystygnie.

    Dowkładamy cebulę, jabłko i rozdrabniamy 5s/obr.5. Dodajemy odciśniętą kapustę. Następnie dajemy sól, sok z cytryny, cukier i majonez. Mieszamy 10s./obrót1Counter-clockwise operation.

    Doprawiamy według własnych upodobań.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz