Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Surowka ze swierzych buraczkow
- 400 g buraczki surowe w cwiartkach
- 100 g marchewki w kawałkach
- 20 g cebuli
- 100 g zielone jablko, cwiartki
- 2-3 gałązki colendra lub natka pietruszki
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 10-20 g sok z cytryny
- 1/4 łyżeczki soli do smaku
- 1 szczypty pieprzu do smaku
- 1 szczypty cukru do smaku
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
1. Wlozyc obrane buraczki , marchew, cebule, jablko, colendre lub natke pietruszki, oliwe z oliwek, sok z cytryny, sol, pieprz, cukier do naczynia miksujacego. Posiekac 5-7sek/obroty5.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
1. Mozna podac na szpinaku z pokruszonym serem kozim lub feta i nasionami dyni lub pistacjami
2. Dla dodatkowego smaku i slodkosci mozna dodac 1 lyzeczke miodu przed siekaniem.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz