3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

surowka z buraczkow


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Surowka ze swierzych buraczkow

  • 400 g buraczki surowe w cwiartkach
  • 100 g marchewki w kawałkach
  • 20 g cebuli
  • 100 g zielone jablko, cwiartki
  • 2-3 gałązki colendra lub natka pietruszki
  • 2 łyżki oliwa z oliwek
  • 10-20 g sok z cytryny
  • 1/4 łyżeczki soli do smaku
  • 1 szczypty pieprzu do smaku
  • 1 szczypty cukru do smaku
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. Wlozyc obrane buraczki , marchew, cebule, jablko, colendre lub natke pietruszki, oliwe z oliwek, sok z cytryny, sol, pieprz, cukier do naczynia miksujacego. Posiekac 5-7sek/obroty5.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

1. Mozna podac na szpinaku z pokruszonym serem kozim lub feta i nasionami dyni lub pistacjami

2. Dla dodatkowego smaku i slodkosci mozna dodac 1 lyzeczke miodu przed siekaniem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy