 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                10min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     6 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 15/02/16
                            
                zmieniono dnia: 15/02/16
                    Składniki
Surowka ze swierzych buraczkow
- 400 g buraczki surowe w cwiartkach
- 100 g marchewki w kawałkach
- 20 g cebuli
- 100 g zielone jablko, cwiartki
- 2-3 gałązki colendra lub natka pietruszki
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 10-20 g sok z cytryny
- 1/4 łyżeczki soli do smaku
- 1 szczypty pieprzu do smaku
- 1 szczypty cukru do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Wlozyc obrane buraczki , marchew, cebule, jablko, colendre lub natke pietruszki, oliwe z oliwek, sok z cytryny, sol, pieprz, cukier do naczynia miksujacego. Posiekac 5-7sek/obroty5. 
Porady
1. Mozna podac na szpinaku z pokruszonym serem kozim lub feta i nasionami dyni lub pistacjami
2. Dla dodatkowego smaku i slodkosci mozna dodac 1 lyzeczke miodu przed siekaniem.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze