3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Śledzie w sosie musztardowym


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Śledzie w sosie musztardowym

  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 85 g musztardy francuskiej
  • 65 g musztardy Dijon
  • 70 g jogurtu naturalnego
  • 30 g majonezu, zrobionego w TM
  • 1/2- 1 łyżeczek cukru
  • 1/4 łyżeczki kurkumy suszonej mielonej
  • 1/4- 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2- 1 łyżeczki pieprzu mielonego, czarnego
  • 600 g filetów śledziowych solonych
  • 6
    12h 20min
    Czas całkowity 12h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Sposób przygotowania
  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 5s/obr.5. Przełożyć do koszyczka przelać wrzątkiem, przełożyć do innego naczynia.
  2. 2. Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić 3s/obr. 8. Czosnek zgarnąć kopystką ze ścianek naczynia miksującego.
  3. 3. Dodać musztardę francuską, musztardę Dijon, jogurt naturalny, majonez, cukier, kurkumę, sół i pieprz, wymieszać 15 s./obr. 3,5. Przełożyć do naczynia z cebulą, dokładnie wymieszać za pomoca kopystki, odstawić.
  4. 4. Śledzie pokroić na 5-6 cm kawałki, ułożyć w półmisku, zalac przygotowanym sosem musztardowym, odstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin.
  5. 5. Śledzie udekorować (np plastrm cytryny, natką pietruszki), podawać jako przystawkę.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Jutro wigilia. Śledź w sosie musztardowym...

    Zgłoszony przez edith2 na grudnia 23, 2018 at 20:47.

    Jutro wigilia. Śledź w sosie musztardowym zagości znowu na naszym stole.W zeszłym roku był zbyt słony, natomiast dziś udał się doskonale. Szczerze polecam wszystkim miłośnikom śledzia.Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Śledzik bardzo smaczny, zastanawiam się tylko...

    Zgłoszony przez mwasil na grudnia 23, 2018 at 10:31.

    Śledzik bardzo smaczny, zastanawiam się tylko czy nie dodać następnym razem jabłka i ewentualnie ogórka 😉

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sosik pyszny Nie miałam kurkumy dzieki której...

    Zgłoszony przez NIka2 na grudnia 22, 2017 at 18:50.

    Sosik pyszny Love Nie miałam kurkumy dzieki której kolor byłby jeszcze piękniejszy ale i tak wyszło super. Napewno zagości na moim stole częściej Cooking 4

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze