Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Pomidory z mozzarellą i pysznym sosem
- 4 pomidory, średniej wielkości
- 2 kulki sera mozzarella
- 2-3 ząbki czosnku
- 10 g sok z cytryn
- 20 g musztardy francuskiej
- 30 g czerwonego pesto
- 60 g sos u słodko-kwaśnego chilli, najlepiej TaoTao
- 60 g oliwy z oliwek
- 5 g pomidorów suszonych z bazylią, np. Kamis Prymat lub inna mieszanka
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Pomidory sparzyć, obrać ze skórki (można tę czynność pominąć) i pokroić na plastry.
Mozzarellę pokroić w plastry.
Ułożyć plastry pomidora i mozzarelli naprzemiennie na talerzu. - Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć 2-3 ząbki czosnku i zmiksować: czas 5 sek./obr.5
Zgarnąć czosnek kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. - Dodać 10g soku z cytryny, 20g musztardy francuskiej, 30g pesto czerwonego, 60g sosu słodko-kwaśnego chilli, 60g oliwy z oliwek i 5g pomidorów suszonych z bazylią.
Wymieszać: czas 10 sek./obr. 3 wsteczne"Obroty wsteczne"
- Powstałym sosem polać przygotowane wcześniej pomidory z mozzarellą
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Sos z tego przepisu jest idealny także do innych sałatek, np. greckiej, do sałaty lodowej. Można do tego przepisu dołożyć mieszankę sałat, roszponkę, rukolę jako spód do pomidorów
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz