3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasztet z wędzonej makreli


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

na pasztet

  • sól, pieprz do smaku
  • 200 gramów śmietany
  • 1 łyżki garść posiekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżki mąki
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 jajko surowe
  • 250 gramów mleka
  • 250 gramów makreli wędzonej
  • 1 duża cebula
  • 50 gramów ryżu
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Makrelę zalać mlekiem na kilkanaście minut. Ugotować ryż w dużej ilości wody, odcedzić gdy będzie jeszcze twardowaty, przestudzić. Obraną, pokrojona na ćwiartki cebulę  włożyć doBlokada naczynia miksującego rozdrobnić 4s/obr.5. Kopystką zgarnąć na dno naczynia miksującego. Dodać masło poddusić 2min./Varoma/obr.1.   Rybę wyjąć z mleka, obrać ze skóry i ości   3 łyżki Bułki tartej  zalać śmietanką , wymieszać zostawić na kilka minut.   DoBlokada naczynia miksującego włożyć jajka ugotowane, rozdrobnić 5s./obr.3 Dodać pozostałe składniki. Wymieszać 30 s./ obr.4. Włożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy, wstawić do piekarnika, piec ok. 60 min, Po przestudzeniu schłodzić

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

 Pasztet można podawać z sosem tyrolskim lub majonezem krewetkowym


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz