Składniki
0 porcja/porcje/porcji
na pasztet
- sól, pieprz do smaku
- 200 gramów śmietany
- 1 łyżki garść posiekanej natki pietruszki
- 4 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki masła
- 1 łyżki mąki
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 jajko surowe
- 250 gramów mleka
- 250 gramów makreli wędzonej
- 1 duża cebula
- 50 gramów ryżu
-
6
1h 30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Makrelę zalać mlekiem na kilkanaście minut. Ugotować ryż w dużej ilości wody, odcedzić gdy będzie jeszcze twardowaty, przestudzić. Obraną, pokrojona na ćwiartki cebulę włożyć do"Blokada naczynia miksującego" rozdrobnić 4s/obr.5. Kopystką zgarnąć na dno naczynia miksującego. Dodać masło poddusić 2min./Varoma/obr.1. Rybę wyjąć z mleka, obrać ze skóry i ości 3 łyżki Bułki tartej zalać śmietanką , wymieszać zostawić na kilka minut. Do"Blokada naczynia miksującego" włożyć jajka ugotowane, rozdrobnić 5s./obr.3 Dodać pozostałe składniki. Wymieszać 30 s./ obr.4. Włożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy, wstawić do piekarnika, piec ok. 60 min, Po przestudzeniu schłodzić
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Pasztet można podawać z sosem tyrolskim lub majonezem krewetkowym
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPrzepis zachęcający
Przepis zachęcający