3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasztet świąteczny z jajkiem


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 300 g mięsa wieprzowego, (od szynki)
  • 300 g boczku, surowego
  • 300 g watróbki drobiowej
  • 150 g włoszczyzny:
  • 50 g cebuli
  • 30 g kapusty włoskiej
  • 25 g pietruszki
  • 25 g selera
  • 20 g Pora
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 ziarna ziela angielskiego
  • I czerstwa bulka namoczona
  • 4 jajka
  • 20 g kaszy manny
  • przyprawy:
  • 2 łyżki przyprawy uniwersalnej
  • 2 łyżeczki pieprzu
  • łyżeczka gałki muszkatołowej
  • / łyżka majeranku
  • 6
    55min
    Czas całkowity 55min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wlać '/2 1 wody. Mięso, boczek pokroić w kawałki, włożyć do koszyczka razem z wą­ tróbką, włoszczyzną, czosnkiem i zielem angielskim, gotować - czas 30 min, temp. Varoma, obr. poz. 2. Wyjąć koszyczek, zostawić w naczyniu 2 MT wywaru, dodać za­ wartość koszyczka oraz pozostałe składniki i miksować przy pomocy kopystki - czas ok. 20 s, obr. poz. 10, do uzyskania jednolitej masy. Wyłożyć do długiej wąskiej foremki posmarowanej tłuszczem i posy­ panej bułka tartą. Piec w piekarniku - czas ok. 1 godz., temp. 180 °C. Przed pieczeniem do masy w foremce można włożyć jajka ugotowane na twardo.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy