thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
55min
Czas całkowity
55min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 300 g mięsa wieprzowego, (od szynki)
  • 300 g boczku, surowego
  • 300 g watróbki drobiowej
  • 150 g włoszczyzny:
  • 50 g cebuli
  • 30 g kapusty włoskiej
  • 25 g pietruszki
  • 25 g selera
  • 20 g Pora
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 ziarna ziela angielskiego
  • I czerstwa bulka namoczona
  • 4 jajka
  • 20 g kaszy manny
  • przyprawy:
  • 2 łyżki przyprawy uniwersalnej
  • 2 łyżeczki pieprzu
  • łyżeczka gałki muszkatołowej
  • / łyżka majeranku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia wlać '/2 1 wody. Mięso, boczek pokroić w kawałki, włożyć do koszyczka razem z wą­ tróbką, włoszczyzną, czosnkiem i zielem angielskim, gotować - czas 30 min, temp. Varoma, obr. poz. 2. Wyjąć koszyczek, zostawić w naczyniu 2 MT wywaru, dodać za­ wartość koszyczka oraz pozostałe składniki i miksować przy pomocy kopystki - czas ok. 20 s, obr. poz. 10, do uzyskania jednolitej masy. Wyłożyć do długiej wąskiej foremki posmarowanej tłuszczem i posy­ panej bułka tartą. Piec w piekarniku - czas ok. 1 godz., temp. 180 °C. Przed pieczeniem do masy w foremce można włożyć jajka ugotowane na twardo.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pasztet świąteczny z jajkiem

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: