3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KOLOROWA SAŁATKA Z POMARAŃCZĄ I KURCZAKIEM


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

dresing

  • 1 plastry cytryny
  • 1 plaster pomarańczy (reszta z połówki, by wycisnąć sok)
  • 5 g oliwy z oliwek

Potrzebne

  • 1 jajko
  • 2 garście sałat mix
  • 1/2 pomarańczy
  • 1/2 marchewki
  • 2 małe polędwiczki z piersi z kurczaka (lub 1 mały filet)
  • szczypiorek
  • odrobina czerwonej papryki (ok. 10g)
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Gotujemy jajko i dusimy mięso.

    Do naczynia miksującego wlewamy 400 g wody. Wkładamy koszyczek a w nim jajko. Na górę kładziemy Varomę z polędwiczką z kurczaka (na dolnej części), którą wcześniej opruszamy przyprawami wg uznania (u mnie przyprawa do kurczaka).

    Włączamy 14 min./Varoma/obr. 1.

    Mix sałat kładziemy na talerzu.

    Pomarańczę obieramy i kroimy w plastry, a potem na małe cząstki. Nakładamy na liście sałat.

    Marchewkę kroimy cienkie w paski. Dodajemy na tależ.

    Kroimy paprykę czerwoną w kostkę i szczypiorek.

    Gdy skończy się czas gotowania jajka wyciągamy koszyczek z jajkiem za pomocą kopystki i wkładamy pod zimną wodę. Obieramy kroimy na ćwiarki. Kładziemy po 1/2 jajka na porcję.

    Sprawdzamy czy filet się dobrze udusił (zależy od grubości), jeśli nie, to zostawiamy go jeszcze na 5 min./Varoma/obr.1.

    Następnie zdejmujemy z Varomy i kroimy w plastry. Kładziemy na środek sałatki. Posypujemy papryką i szczypiorkiem.

    Dresing wykonujemy w sposób następujący. Wyciskamy sok z pozostałości pomarańczy i sok z 1 plastra cytrryny, dodajemy łyżeczkę oliwy z oliwek i polewamy sałatkę tmrc_emoticons.)

    Gotowe tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

SMACZNEGO! tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz