3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

COLESŁAW WG wilkuchnia.pl


Wydrukuj:
4

Składniki

COLESŁAW WG WILKUKUCHNIA

  • 500 g biała kapusta
  • 50 g marchew, 1 sztuka
  • 1 łyżeczki Cukier puder
  • 1 łyżeczki ocet jabłkowy
  • 1 łyżeczki sok z cytryny
  • 2 łyżki majonez
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Kapustę i marchew kroimy na kawałki, 8s/obr5

    Na dno miski do podania sałatki dodać ocet, sok z cytryny i cukier puder. Wymieszać porządnie, aby cukier całkowicie się rozpuścił. Dodać przyprawy oraz majonez i wymieszać ponownie, do powstania jednolitego sosu.

    Do posiekanych warzyw w TM dodać sos,aby każda nitka kapusty i marchwi była pokryta sosem.5sek/obr4

    Podawać od razu lub schłodzić w lodówce. Surówka może leżeć w szczelnym pojemniku w lodówce ok. 3 dni
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

1. Podawać od razu lub schłodzić w lodówce. Surówka może leżeć w szczelnym pojemniku w lodówce ok. 3 dni.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz