Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 40min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     15 
                                     kawałek/kawałki/kawałków 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
KETO chlebek 4 ziarna
- 170 g Słonecznik łuskany – 170 g
 - 170 g Siemię lniane – 170 g
 - 80 g Pestki dyni – 80 g
 - 80 g Sezam – 80 g
 - 4 porcji Jaja – 4 szt (200 g)
 - 2 łyżeczki Sól morska – 2 łyżeczki (10 g)
 
PASTA Z MAKRELI
- 80 g Makrela wędzona – 80 g
 - 40 g Ogórek kiszony/ małosolny – 40 g
 - 30 g Cebula czerwona – 30 g
 - 15 g Majonez – 15 g
 - 1 łyżki Szczypiorek – 1 łyżka (5 g)
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 °C
2. Do naczynia miksującego przekładamy wszystkie ziarna, rozdrabniamy 3 s/ obr. 5.
3. Dodajemy jajka, mieszamy 1 min/ obr. 3.
4. Foremkę do pieczenia chleba o wymiarach 14 cm x 12 cm wykładamy papierem do pieczenia.
5. Masę przekładamy do foremki i wyrównujemy.
6. Wkładamy do piekarnika. Pieczemy 40 minut.
7. Po całkowitym wystudzeniu kroimy na cienkie kromeczki. - 1. Makrelę obieramy i oczyszczamy z ości.
2. Do naczynia miksującego przekładamy cebulę i ogórka kiszonego. Rozdrabniamy 3 s/obr. 5. Składniki zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
3. Dodajemy makrelę, majonez i mieszamy 10 s/obr. wsteczne 5.
4. W razie potrzeby powtarzamy czynność do uzyskania w miarę gładkiej konsystencji.
5. Kanapeczki smarujemy pastą z makreli. Podajemy z ogórkami kiszonymi posypane ze szczypiorkiem. 
KETO CHLEBEK 4 ZIARNA
PASTA Z MAKRELI
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Przepis na Keto Chleb świetny. Upiekłam i jest smaczny. Następnym razem dam trochę mniej soli ale i tak bardzo mi smakuje. Dziękuję za przepis.