3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bukiet ziół


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

  • 50 gramów oleju
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 40 gramów drożdży
  • 300 gramów wody
  • 600 gramów mąki

masło ziołowe

  • 1 ząbka czosnku
  • 60 gramów cebuli
  • 5 łodyżek Natki pietruszki
  • 5 łodyżek bazylii
  • 100 gramów masła
  • 1 łyżeczek soli
  • 6
    1h 10min
    Czas całkowity 1h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto, wyrobić 2 min/Closed lid/Dough mode.

    2. Ciasto rozwałkować na prostokąt o wym. 30/40 cm.

  2. 1. Do czystego naczynia miksującego włożyć czosnek, cebulę, pietruszkę i bazylię, rozdrobnić 8 s/obr. 5

    2. Dodać masło i sól, wymieszać 25 s/0br.6

    3. Rozgrzać piekarnik do temp. 200 stopni

    4. Ciasto posmarować masłem i pokroić na pasy o szer. 5 cm.

    5. Pastę złożyć jak harmonijkę, przełożyć do natłuszczonej tortownicy i odstawić na 10 min.

    6. Tortownicę ustawić na folię aluminiową ( z tortownicy może wyciekać tłuszcz).

    7. Piec ok. 25-40 min. w temp. 200 stopni.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

 Latem do masełka obowiązkowo dodaję  listki świerzej pokrzywy.

Bukiecik ma wielkie powodzenie na różnych imprezkach. Swoim wyglądem, wspaniałym smakiem i aromatycznym zapachem świeżych ziół zachęca do konsumpcji. I jeszcze jedno nie potrzeba kroić go  z łatewością odrywa się na kawałki. Tak więc świetnie nadaje się na pikniki.  

ŻYCZE SMACZNEGO!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Małgosiu wypróbowałam - jest

    Zgłoszony przez anka0209 na kwietnia 6, 2015 at 08:17.

    Małgosiu wypróbowałam - jest przepyszny tmrc_emoticons.) Podałam jako dodatek do śniadania wielkanocnego (na ciepło) Cooking 6

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy przepis,zdjęcie jak

    Zgłoszony przez BEATA40TKA na lutego 3, 2014 at 20:39.

    Ciekawy przepis,zdjęcie jak najbardziej wskazane tmrc_emoticons.)

    Gratuluję

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Myślałem że będę pierwszy Ja

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na lutego 3, 2014 at 20:34.

    Myślałem że będę pierwszy tmrc_emoticons.;) Ja również gratuluję pierwszego przepisu, i to jakiego, REWELACJA!!!! Jadłem kilka razy, zapach już czuć od wejścia. Życzę kolejnych pysznych przepisów  Cooking 4  Cooking 6  Cooking 9  Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Małgosiu gratuluję pierwszego

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lutego 3, 2014 at 20:23.

    Małgosiu gratuluję pierwszego przepisu  tmrc_emoticons.) Jeżeli możesz to wstaw zdjęcie tego przepisu Party Pozdrawiam Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze