3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bukiet ziół


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

  • 50 gramów oleju
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 40 gramów drożdży
  • 300 gramów wody
  • 600 gramów mąki

masło ziołowe

  • 1 ząbka czosnku
  • 60 gramów cebuli
  • 5 łodyżek Natki pietruszki
  • 5 łodyżek bazylii
  • 100 gramów masła
  • 1 łyżeczek soli
  • 6
    1h 10min
    Czas całkowity 1h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto, wyrobić 2 min/Blokada naczynia miksującego/Ciasto.

    2. Ciasto rozwałkować na prostokąt o wym. 30/40 cm.

  2. 1. Do czystego naczynia miksującego włożyć czosnek, cebulę, pietruszkę i bazylię, rozdrobnić 8 s/obr. 5

    2. Dodać masło i sól, wymieszać 25 s/0br.6

    3. Rozgrzać piekarnik do temp. 200 stopni

    4. Ciasto posmarować masłem i pokroić na pasy o szer. 5 cm.

    5. Pastę złożyć jak harmonijkę, przełożyć do natłuszczonej tortownicy i odstawić na 10 min.

    6. Tortownicę ustawić na folię aluminiową ( z tortownicy może wyciekać tłuszcz).

    7. Piec ok. 25-40 min. w temp. 200 stopni.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

 Latem do masełka obowiązkowo dodaję  listki świerzej pokrzywy.

Bukiecik ma wielkie powodzenie na różnych imprezkach. Swoim wyglądem, wspaniałym smakiem i aromatycznym zapachem świeżych ziół zachęca do konsumpcji. I jeszcze jedno nie potrzeba kroić go  z łatewością odrywa się na kawałki. Tak więc świetnie nadaje się na pikniki.  

ŻYCZE SMACZNEGO!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Małgosiu wypróbowałam - jest

    Zgłoszony przez anka0209 na kwietnia 6, 2015 at 08:17.

    Małgosiu wypróbowałam - jest przepyszny tmrc_emoticons.) Podałam jako dodatek do śniadania wielkanocnego (na ciepło) Cooking 6

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy przepis,zdjęcie jak

    Zgłoszony przez BEATA40TKA na lutego 3, 2014 at 20:39.

    Ciekawy przepis,zdjęcie jak najbardziej wskazane tmrc_emoticons.)

    Gratuluję

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Myślałem że będę pierwszy Ja

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na lutego 3, 2014 at 20:34.

    Myślałem że będę pierwszy tmrc_emoticons.;) Ja również gratuluję pierwszego przepisu, i to jakiego, REWELACJA!!!! Jadłem kilka razy, zapach już czuć od wejścia. Życzę kolejnych pysznych przepisów  Cooking 4  Cooking 6  Cooking 9  Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Małgosiu gratuluję pierwszego

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lutego 3, 2014 at 20:23.

    Małgosiu gratuluję pierwszego przepisu  tmrc_emoticons.) Jeżeli możesz to wstaw zdjęcie tego przepisu Party Pozdrawiam Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze