Składniki
1 porcja/porcje/porcji
- 50 gramów oleju
- 0,5 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki soli
- 40 gramów drożdży
- 300 gramów wody
- 600 gramów mąki
masło ziołowe
- 1 ząbka czosnku
- 60 gramów cebuli
- 5 łodyżek Natki pietruszki
- 5 łodyżek bazylii
- 100 gramów masła
- 1 łyżeczek soli
-
6
1h 10min
Czas całkowity 1h 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto, wyrobić 2 min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" .
2. Ciasto rozwałkować na prostokąt o wym. 30/40 cm.
1. Do czystego naczynia miksującego włożyć czosnek, cebulę, pietruszkę i bazylię, rozdrobnić 8 s/obr. 5
2. Dodać masło i sól, wymieszać 25 s/0br.6
3. Rozgrzać piekarnik do temp. 200 stopni
4. Ciasto posmarować masłem i pokroić na pasy o szer. 5 cm.
5. Pastę złożyć jak harmonijkę, przełożyć do natłuszczonej tortownicy i odstawić na 10 min.
6. Tortownicę ustawić na folię aluminiową ( z tortownicy może wyciekać tłuszcz).
7. Piec ok. 25-40 min. w temp. 200 stopni.
Ciasto
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Latem do masełka obowiązkowo dodaję listki świerzej pokrzywy.
Bukiecik ma wielkie powodzenie na różnych imprezkach. Swoim wyglądem, wspaniałym smakiem i aromatycznym zapachem świeżych ziół zachęca do konsumpcji. I jeszcze jedno nie potrzeba kroić go z łatewością odrywa się na kawałki. Tak więc świetnie nadaje się na pikniki.
ŻYCZE SMACZNEGO!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMałgosiu wypróbowałam - jest
Małgosiu wypróbowałam - jest przepyszny Podałam jako dodatek do śniadania wielkanocnego (na ciepło)
Ciekawy przepis,zdjęcie jak
Ciekawy przepis,zdjęcie jak najbardziej wskazane
Gratuluję
Myślałem że będę pierwszy Ja
Myślałem że będę pierwszy Ja również gratuluję pierwszego przepisu, i to jakiego, REWELACJA!!!! Jadłem kilka razy, zapach już czuć od wejścia. Życzę kolejnych pysznych przepisów
Małgosiu gratuluję pierwszego
Małgosiu gratuluję pierwszego przepisu Jeżeli możesz to wstaw zdjęcie tego przepisu Pozdrawiam