3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BROKUŁY W CIEŚCIE PIWNYM


Wydrukuj:
4

Składniki

  • BROKUŁY
  • 0.5 litra oleju
  • PAPRYKA
  • CIASTO: 1,5 SZKŁANKI MĄKI
  • 2 jajka
  • 0.75 SZKL. PIWA JASNEGO
  • SÓL PIEPRZ GAŁKA MUSZKATUŁOWA
  • SOS: 0,5 LIT. NATURALNEGO JOGURTU
  • 4 ŁYŻKI MAJONEZU JOGURTOWEGO
  • 2-3 ZĄBKI CZOSNKU
  • SÓL PIEPRZ
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. BROKUŁY PODZIELĆ NA RÓŻYCZKI I UKŁADAĆ NA PRZYSTAWKĘ VAROMA, DO NACZYNIA WLAĆ 500 ML WODY ,ZAMKNĄĆ NACZYNIE NA NIM UMIEŚCIĆ PRZYSTAWKĘ I GOTOWAĆ NA PARZE CZAS 25 MIN.TEM. VAROMA.OBR POZ.1.5-2. PO UGOTOWANIU OSTUDZIĆ. DO NACZYNIA WŁOŻYĆ MĄKĘ Z PIWEM ORAZ Z JAJKAMI I ZMIKSOWAĆ CZAS 15S.OBR.POZ.4-5. DOPRAWIĆ DO SMAKU SOLĄ I PIEPRZEM ORAZ GAŁKĄ MUSZKATUŁOWĄ I JESZCZE RAZ WYMIESZAĆ CZAS 8S.OBR. POZ. 4 WTAWIĆ NA 1 GODZ. DO LODÓWKI SOS : CZOSNEK ZMIKSOWAĆ CZAS 5S OBR.POZ.5-6 DODAĆ JGURT I MAJONEZ DOPRAWIĆ DO SMAKU I WYMIESZAĆ CZAS 15S.OBR.POZ.4. W SZEROKIM RONDLU ROZGRZAĆ OLEJ. BROKUŁY MOCZYĆW CIEŚCIE,A NASTĘPNIE WRZUCAĆ NA OLEJ. SMAŻYĆ NA ZŁOTY KOLOR.ODSĄCZYĆ. PODAWAĆ Z SOSEM CZOSNKOWYM,OPRUSZONE LEKKO PAPRYKĄ.                                                                                    

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz