3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Szakszuka


Wydrukuj:
4

Składniki

1 osoba/osoby

Szakszuka

  • 3 jajka
  • 200 g pomidorów z puszki, (1/2 puszki)
  • 6 g natki pietruszki, świeżej
  • 40 g kukurydzy, konserwowej
  • 1 bułka grahamka
  • 4 łyżeczki hummusu
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Wkład Varomy wyłóż papierem do pieczenia. Następnie wyłóż pomiodory i 2 łyżki kukurydzy.
  2. Zrób 3 wgłębienia i wbij w nie jajka. Posyp solą i pieprzem.
  3. Do naczynia miksującego dodaj 500 g wody.
  4. Na pokrywie naczynia ustaw Varomę.
  5. Nałóż pokrywę Varomy.
  6. Ustaw obroty 1, temperaturę VAROMA (120 st C) czas 12 minut. W razie potrzeby wydłuż czas do 15 minut.
  7. Szakszukę przełóż na talerz i posyp posiekaną natką. Podawaj z pieczywem posmarowanym hummusem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy