3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Placek Owsiany


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

2 osoba/osoby

  • 2 czubate łyżki dżemu truskawkowego, może być dowolny dżem my lubimy najbardziej z truskawkowym

owsianka ( ja stwarzam sobie bazę mieszam kilka rodzajów płatków owsianych, ziarna lnu,orzechy, słonecznik, rodzynki żurawinę , w zależnośi co mam w domu )

  • 1 jajko, dodaję do naczynia
  • 1 miarka mleka, dodaję do naczynia
  • olej, żeby przykrył dno patelni
  • 4 czubate łyżki owsianki, wsypuje do naczynia miksującego

  • 1 czubate łyżeczki serek waniliowy, dodaję ala danonki, może być inny smak
5

Przygotowanie

    Placek owsiany
  1. wszystkie składniki oprócz serka i dżemu lądują w naczyniu miksującym, miele wszystko na obrotach 10 przez 20 sekund, jeśli ciasto jest za rzadkie dodaję płatków, jeśli za gestę mleka, ciasto ma być raczej gestej konsystencji takiej papki. Następnie rozgrzewamy patelnie nakładamy, ciasto i łyżką ugniatamy na ksztalt placka, smażymy na małym ogniu, jeśli będzie już scalony przeracamy na drugą stronę, jeśli będzie zbyt lekko usmażony rozpadnie się , dlatego lepiej smażyc dłużej na małym ogniu, placek będzie miał ciemną barwę i nie oznacza to jest spalony, zasługa owsianki otręb i dodatków, w smaku przypomina owsiane ciasteczko , na wierzch smarujemy dżemem i dajemy kleksa z serka ,

     

     

    można zrobiić wersje na słono do sosu bądz gulaszu, wtedy bazą są płatki owsiane różne przenne zytnie orkiszowe, cebula , i przyprawy,  

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo fajny i smaczny przepis na zdrowy...

    Zgłoszony przez Mac na października 28, 2016 at 09:13.

    Bardzo fajny i smaczny przepis na zdrowy placek,uczucie sytości utrzymuje się długi czas tmrc_emoticons.;) następnym razem zrobię mniejszą porcję.U mnie smażony na oleju kokosowym,który daje świetny posmak,polecam tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Faktycznie lepiej poczekać

    Zgłoszony przez mikulina na grudnia 6, 2014 at 12:17.

    Faktycznie lepiej poczekać dłużej, az się cały spód usmaży i dopiero przewrócić. Smak obłędny, bo dodałam różne orzechy - kombinować można tmrc_emoticons.)

     

     

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze