3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Masło MIGDAŁOWE


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

migdały

  • 500 g migdały
5

Przygotowanie

  1. Podgrzewamy piekarnik do 180 stopni i wkładamy migdały na około 20 minut, żeby się przyrumieniły ale nie spaliły.


    Czekamy aż wystygną.


     


    Wrzucamy do Thermomixa zimne migdały 5 sek. / obr. 10


     


    Następnie włączamy 2 min. / obr. 5


    (temperatura migdałów sama wzrośnie więc się tym nie martwmy)


     


    Czekamy minutę. I powtarzamy cykl.


    2 min. / obr. 5


    i znów czekamy i jeszcze raz 2 min. / obr. 5


     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Konsystencja masła jest płynna.










Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Już po 12 minutach orzeszki

    Zgłoszony przez basix7 na października 9, 2016 at 17:36.

    Już po 12 minutach orzeszki były spalone.... chyba te 20 minut to pomyłka?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam to masło z przepisu w

    Zgłoszony przez Jaczyńska na stycznia 14, 2016 at 16:01.

    Robiłam to masło z przepisu w książce kuchnia Vege. Tam migdały praży sie w TM i mieli jeszcze gorące. Wyszło mi to masło bardzo suche. Nie wiem czy tak  maiało być, jaka konsystencja Pani wyszła?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze