Składniki
2 litr/litra/litry/litrów
Jogurt
- 2 litry mleka
- 100 gramów jogurtu naturalnego, (z kulturami bakteri)
-
6
40min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. Zagotuj 2 ltr mleka - 20min / temp 80 st / pr 3
2. Odstaw miske TM z mlekiem na 30min - nastepnie wstaw ponownie na podstawe TM -kiedy temperatura na tarczy osiagnie 37 stopni -dodaj jogurt -wymieszaj 5 sek / pr 3
3. Nastepnie zagotuj 20min / temp 37 / pr 3
4. Odstaw pod przykryciem na conajmniej 12 godz w cieple miejsce.
Nie zjedz calej porcji!! Odloz sobie 100gramow jogurtu ktory zrobilas/es- kup mleko -i masz kolejna mega porcje swiezego naturalnego i pysznego jogurtu!!! Smacznego!
Jogurt
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzRewelacja 😍odkąd zaczelam go robić nie mam w...
Rewelacja 😍odkąd zaczelam go robić nie mam w domu innego 🙂
anna905:Witam.Ja zawsze robię z 1 litra mleka
anna905:Witam.Ja zawsze robię z 1 litra mleka
Witam.Z powodzeniem można robić z mleka...
Witam.Z powodzeniem można robić z mleka odtłuszczonego.Ja robiłam już z 0.5 % mleka.Pozdrawiam
Czy ktoś robił z mleka odtłuszczonego?
Czy ktoś robił z mleka odtłuszczonego?
Witam.Można z powodzeniem robić jogurt z 1 litra...
Witam.Można z powodzeniem robić jogurt z 1 litra mleka i wychodzi 5 słoiczków po dżemie.Pozdrawiam
A można zrobić mniejszą porcję? Np. z 1 l...
A można zrobić mniejszą porcję? Np. z 1 l mleka?
Już nie kupuję jogurtu bo sama robię swój...
Już nie kupuję jogurtu bo sama robię swój własny i wiem że jest zdrowy bez żadnych dodatków.
Przepis chyba dotyczy mleka prosto od krowy. Mleka...
Przepis chyba dotyczy mleka prosto od krowy. Mleka dostępnego w sklepach nie trzeba gotować.
Super przepis polecam
Super przepis polecam
świetny przepis!!!!
świetny przepis!!!!
Bardzo dobry
Bardzo dobry.
Pyszny, idealny do granoli.
Pyszny, idealny do granoli.
mój też wspaniale smakuje, polecam przepis
mój też wspaniale smakuje, polecam przepis
Pycha......W dniu wczorajszym zrobiłam jogurcik z...
Pycha......W dniu wczorajszym zrobiłam jogurcik z tego przepisu i dzisiaj mogłam się nim zajadać. Jogurt wyszedł gęsty i pyszny. Ja pominełam pkt 1 ponieważ kupiłam mleko butelkowe w sklepie i uważam że nie trzeba go pasteryzować.
Super przepis jogurcik
Super przepis jogurcik wyszedł gesty i bardzo smaczny Polecam