3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jogurt naturalny


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Jogurt naturalny

  • 1000 gramów mleka
  • 150 gramów jogurtu naturalnego
  • 1 płaskich łyżeczek cukru
  • 6
    12min
    Czas całkowity 12min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlac mleko i wsypac cukier, podgrzać 2 min/37ºC/obr 2. Dodac jogurt naturalny i podgrzewac 10 min/37ºC/obr 2. Nastepnie naczunie miksujace nakryc sciereczka, aby utrzymać ciepło. Przykryty jogurt pozostawić na 8 do 10 godzin. Jogurt przed spożyciem przechowywać w lodówce przez 8 godzin.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • a mój wyszedł gęsty i aksamitny smak nie...

    Zgłoszony przez BarbaraT27 na stycznia 16, 2017 at 21:28.

    a mój wyszedł gęsty i aksamitny smak nie ma porównania do tego ze sklepu Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wczoraj zrobiłam wyszedł

    Zgłoszony przez Meluzyna na stycznia 4, 2016 at 16:25.

    Wczoraj zrobiłam wyszedł dosyć plynny ale steżał trochę o dziwo w lodówce. Dzisiaj drugie podejście tmrc_emoticons.;) Leżakuje w kocu pod kaloryferem.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wczoraj wieczorem zrobiłam

    Zgłoszony przez beatazi na sierpnia 4, 2015 at 11:04.

    Wczoraj wieczorem zrobiłam jogurt wg. przepisu z "Radość gotowania ", mleko 2% i jogurt naturalny z kulturami bakterii . Stał w ciepłe przez 12h , rano schowałem go do lodówki , wyszedł bardzo plynny raczej maślanka nie jogurt . Po dodaniu jogurtu krócej podgrzewaliśmy , czy to może być przyczyną ? Zastanawiam się czy gdybym teraz moją "maślankę "tmrc_emoticons.) jaszcze raz przelała do naczynia miksującego i podgrzała 10 min dalej postępując zgodnie z powyższym przepisem wyszedł by gęściejsze

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A ile moze taki jogurt stac w

    Zgłoszony przez wisienkania na maja 23, 2015 at 22:25.

    A ile moze taki jogurt stac w lodowce po wykonaniu?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dzisiaj takim jogucikiem się

    Zgłoszony przez kosmata22 na lipca 12, 2012 at 23:07.

    dzisiaj takim jogucikiem się zajadałam tmrc_emoticons.p  ja zrobiłam bez cukru i z mleka UHT i wyszedł pychotka tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja robię jogurt z mleka 3,2%

    Zgłoszony przez Asiak1 na kwietnia 6, 2012 at 09:10.

    Ja robię jogurt z mleka 3,2% ale takiego z krótkim terminem ważności, kupuję je w plastikowej butelce i zawsze wychodzi gęsty i pyszny tmrc_emoticons.). Moje dzieci lubią z mrożonymi truskawkami. Z mleka UHT nie wyszedł.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A jakie mleko użyć? Świeże,

    Zgłoszony przez gostkowski na kwietnia 5, 2012 at 23:42.

    A jakie mleko użyć? Świeże, pasteryzowane, czy UHT? Czy należy je gotować przed produkcją, czy bez gotowania?Próbowałem na świeżym (od krówki) i niestety nie wyszło, skwasiło się.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jest pyszny , tylko mleko nie

    Zgłoszony przez dorotabor na kwietnia 5, 2012 at 19:39.

    jest pyszny , tylko mleko nie z UHT, bo nie wyjdzie , tylko takie z bazaru naturalnetmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jest pyszny , tylko mleko nie

    Zgłoszony przez dorotabor na kwietnia 5, 2012 at 19:39.

    jest pyszny , tylko mleko nie z UHT, bo nie wyjdzie , tylko takie z bazaru naturalnetmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze