3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chrupiące gofry kakaowe (bez glutenu)


Wydrukuj:
4

Składniki

6 kawałek/kawałki/kawałków

Chrupiące gofry kakaowe (bez glutenu)

  • 150g mąki ryżowej
  • 210g mleka
  • 70g dowolnego oleju w formie płynnej
  • małe jajko
  • łyżka dowolnych otrębów
  • łyżka nasion chia
  • łyżka ksylitolu zmielonego na puder (lub cukru pudru)
  • czubata łyżeczka kakao
  • łyżeczka proszku d/p
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. [color=#717171; font-family: Arial, Verdana, Tahoma, 'Times New Roman'; font-size: 15px; font-variant-ligatures: normal; orphans: 2; text-align: justify; widows: 2]Jesli ksylitol lub cukier jest w formie kryształtu - mielimy do na puder (4s/obr.10). Dodajemy pozostałe skłądniki, a następnie całość mieszamy dokładnie ze sobą (7s/obr.5), przelewamy do miski i odstawiamy na 20min, aby otręby i chia napęczniały i ciasto zgęstniało*. [/color]
  2. [color=#717171; font-family: Arial, Verdana, Tahoma, 'Times New Roman'; font-size: 15px; orphans: 2; text-align: justify; widows: 2]Ciasto wylewamy niezbyt grubą warstwą na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy do zezłocenia (u mnie zajęło to ok. 7-8min, ale wszystko zależy od mocy urządzenia**).[/color]
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

[color=#717171; font-family: Arial, Verdana, Tahoma, 'Times New Roman'; font-size: 15px; orphans: 2; text-align: justify; widows: 2]* ciasto musi być dużo gęstsze niż na naleśniki – jak jest za rzadkie to wystarczy dodać łyżkę mąki kokosowej i jeszcze na chwilę odstawić, mąka szybko wchłonie nadmiar wilgoci[/color]


[color=#717171; font-family: Arial, Verdana, Tahoma, 'Times New Roman'; font-size: 15px; orphans: 2; text-align: justify; widows: 2]** ja używam urządzenia 3w1 Tefal Avente[/color]


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy