3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Syrop jajeczny "na kaszel"


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

Syrop jajeczny "na kaszel"

  • 10 żółtek, zważyć
  • cukier, dwa ray tyle - ile żółtek
  • 200-300 g mleko 3,2%, wagowo tyle ile cukru
  • 80-120 g spirytus rektyfikowany 96%, wagowo tyle ile żółtek (mocne)
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. włącz wagę
  2. Do naczynia miksującego dodaj żółtka
  3. Popatrz na wagę - ilość żółtek - dodaj dwa razy tyle cukru
  4. Uruchom tryb Zagęszczanie zagęszczanie 80*C
  5. Masz zrobiony kogel-mogel tmrc_emoticons.-)
  6. Włącz obr. 4
  7. Powoli dodaj do naczynia mleko - wagowo tyle, ile ważył cukier (minimum 200 g)
  8. Powoli dodaj do naczynia spirytus - wagowo tyle, ile ważyły żółtka (minimum 80 g)
  9. Nie oblizuj się tmrc_emoticons.-)
  10. Przelej do butelek
  11. Stosuj w przypadku kaszlu (łyżeczką) lub zapobiegawczo (inne naczynia) Smacznego.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Wspaniale sprawdza się jako syrop w przypadku kaszlu.
Naturalne składniki - wspaniały smak - najlepszy skutek tmrc_emoticons.-)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy