Tu jesteś:
4
Składniki
1 słoik/słoiki/słoików
Świąteczne cappucino w proszku
- 150 gramów cukru
- 100 gramów kawy rozpuszczalnej
- 200 gramów mleka w proszku
- 100 gramów Śmietanki w proszku typu cremona
- 10 gramów kakao
- 1 łyżeczki korzennej przyprawy do piernika
- 1/2 łyżeczki cynamonu, mielonego
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wsypać 150g cukru. Zmiksować z użyciem miarki. 5sek./10obr.
- Zgarnąć kopystką że ścian naczynia cukier puder.
- Do naczynia miksującego dodać 100g kawy rozpuszczalnej
- 200g mleka w proszku
- 100g śmietanki w proszku
- 10g kakao
- 1 łyżeczkę korzennej przyprawy do piernika
- 1/2 łyżeczki cynamonu mielonego
- Założyć miarkę na pokrywę naczynia.
- 15 sek./10 obr.
Świąteczne cappucino w proszku
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz