Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Sok
- 1 banan
- 300 g jabłka pokrojone w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- 50 g cukier nierafinowany
- 70 g sok z cytryny
- woda, dopełnić do 2 litrów
- 400 g woda filtrowana
- 200 g marchew, obrana, w kawałkach
- 30 g burak czerwony, obrany, w kawałkach
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
1- buraka i marchew rozdrobnić (10sek/obr.5), zgarnać na dno
2- dodać 400g wody i gotować (8min/Var/obr.1)
3- dodać pozostałe składniki i zmiksować (1,5min/obr.10)
4- dolać wody do poziomu max, zagotować (10min/100st/obr.1)
5- goracy sok można przelać do wyparzonych butelek i zakręcić lub pić po ostudzeniu
Sok przecierowy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWłaśnie zrobiłam bardzo dobry
Właśnie zrobiłam bardzo dobry jednak dałam mniej wody i więcej buraków, nie dodałam też cukru, uważam że zbędny.
Sok jest przede wszystkim
Sok jest przede wszystkim zdrowy, szybki i łatwy w wykonaniu. Pycha!
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
Wczoraj zrobiła m KUBUSIA z
Wczoraj zrobiła[[wysiwyg_imageupload:2292:]]m KUBUSIA z tego przepisu. Właśnie popijam i bardzooooooo mi smakuje. Jest mało słodki...i ma bardzo piękny kolor.