3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sok przecierowy czerwony


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Sok

  • 1 banan
  • 300 g jabłka pokrojone w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
  • 50 g cukier nierafinowany
  • 70 g sok z cytryny
  • woda, dopełnić do 2 litrów
  • 400 g woda filtrowana
  • 200 g marchew, obrana, w kawałkach
  • 30 g burak czerwony, obrany, w kawałkach
5

Przygotowanie

    Sok przecierowy
  1. 1- buraka i marchew rozdrobnić (10sek/obr.5), zgarnać na dno

    2- dodać 400g wody i gotować (8min/Var/obr.1)

    3- dodać pozostałe składniki i zmiksować (1,5min/obr.10)

    4- dolać wody do poziomu max, zagotować (10min/100st/obr.1)

    5- goracy sok można przelać do wyparzonych butelek i zakręcić lub pić po ostudzeniu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Właśnie zrobiłam bardzo dobry

    Zgłoszony przez Karolć777 na stycznia 24, 2016 at 17:02.

    Właśnie zrobiłam bardzo dobry jednak dałam mniej wody i więcej buraków, nie dodałam też cukru, uważam że zbędny.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sok jest przede wszystkim

    Zgłoszony przez mikulina na września 30, 2015 at 09:45.

    Sok jest przede wszystkim zdrowy, szybki i łatwy w wykonaniu. Pycha! 

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wczoraj zrobiła m KUBUSIA z

    Zgłoszony przez grjolkar na marca 14, 2015 at 10:10.

    Wczoraj zrobiła[[wysiwyg_imageupload:2292:]]m KUBUSIA z tego przepisu. Właśnie popijam i bardzooooooo mi smakuje. Jest mało słodki...i ma bardzo piękny kolor.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze