3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sok malinowy


Wydrukuj:
4

Składniki

5 słoik/słoiki/słoików

Na sok

  • 400 gramów cukru
  • 1000 gramów malin
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Wstępne podgrzanie malin
  1. Maliny podgrzać najpierw z małą ilością cukru ok. 100 gr - temp. 70 st C 5 minut obr 2 - przetrzeć przez sitoWlać przecedzony sok do Closed lid i dodać resztę cukruPodgrzać ok 10 min 100 st C i przelać do słoików.Sok jest bardzo mocny i aromatyczny

  2. Z pozostałości - miąższu i pestek można zrobić taką pastę słodką, która   wspaniale się rozpuszcza w wodzie , pozostawiając pestki na dnie szklanki

    Pozostałości ze sita, umieszczam w TM i dosładzam, pasteryzuję 10 min 100 st C obr 2 przekładam do słoików. Wystarczą 2 łyżeczki tego specyfiku na szlankę wody, żeby był napój - pestki opadną na dno

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Będzie potrzebne gęste sito do przetarcia po podgrzaniu wstępnym


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zawsze wyrzucałam miąższ. Super pomysł

    Zgłoszony przez ola12315 na sierpnia 7, 2018 at 08:24.

    Zawsze wyrzucałam miąższ. Super pomysł

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis i nic się nie

    Zgłoszony przez judi00 na sierpnia 16, 2016 at 22:29.

    Super przepis i nic się nie marnuje. Korzystam z niego i polecam .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wszystkie soki zawierają

    Zgłoszony przez ms.margo na września 3, 2014 at 11:39.

    Wszystkie soki zawierają wodę! - mnie zależało na tym żeby jej nie było. Wstępne podgrzanie jest po to, by lepiej przetrzeć pestki. Może jest więcej pracy - bo trzeba przetrzeć przez sito, ale za to sok jest bardzo rozgrzewający.

    pozdrawiam życząc miłego dnia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Strasznie to sobie

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 23, 2014 at 08:35.

    Strasznie to sobie skomplikowałaś, ale liczy się efekt. Ja tutaj podaję link do przepisu na soki , nie tylko z malin. To najłatwiejszy przepis i efekt rewelacyjny.  Big Smile http://www.przepisownia.pl/przepisy/sok-na-zim%C4%99-z-thermomixa/341054

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak właśnie robię soki

    Zgłoszony przez ThermoKRK na sierpnia 22, 2014 at 23:03.

    Tak właśnie robię soki malinowe. Pyszne !!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze