Składniki
6 porcja/porcje/porcji
- • 1 l mleka
- • 150 g gorzkiej czekolady
- • 2 szczypty chili
- • 500 ml śmietany (30%)
- • 1 łyżka cukru pudru
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. do naczynia wlać zimną śmietanę, dodać cukier i ubijać za pomocą motylka - czas 1 min, obr. poz. 4
2. przełożyć do miseczki
3. kawałki czekolady włożyć do suchego naczynia i zemleć - czas 10 s, obr. poz. 9
4. wlać mleko, dodać 2 szczypty chili, gotować z motylkiem - czas 7 min, temp. 80, obr. poz. 2
5. wyjąć motylek i spienić czekoladę - czas 20 s, obr. poz. 7-8
6. przelać do filiżanek, udekorować bitą śmietaną i posypać chili
WSPANIAŁY, ROZGRZEWAJĄCY NAPÓJ NA ZIMOWE WIECZORY
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz