3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Likier kawowo czekoladowy


Wydrukuj:
4

Składniki

3 butelka/butelki/butelek

  • 10 żółtek
  • 4 łyżek kakao
  • 2 łyżki kawy, rozpuszczalnej
  • 350 g cukru
  • 1 torebki cukru waniliowego
  • 0,5 litra mleka zagęszczonego niesłodzonego
  • 0,5 litra wódki 40 %
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Założyć motylek.

    Żółtka, kakao, kawę rozpuszczalną, cukier, cukier waniliowy utrzeć 5 minut/70/obr. 3

    Dodać wódkę, mleko zagęszczone utrzeć 5 minut/70/obr. 3

    Przelać do butelek, pić po wystudzeniu.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jeśli nie dodamy kawy i kakao mamy likier jajeczny.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Mam pytanie czy żółtka z

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 29, 2012 at 18:06.

    Mam pytanie czy żółtka z suchymi składnikami ucieramy w temperaturze 70*C? Czy to mi się nie przypali? pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze