 
    
            Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                10min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     3 
                                     butelka/butelki/butelek 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
- 10 żółtek
- 4 łyżek kakao
- 2 łyżki kawy, rozpuszczalnej
- 350 g cukru
- 1 torebki cukru waniliowego
- 0,5 litra mleka zagęszczonego niesłodzonego
- 0,5 litra wódki 40 %
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Założyć motylek. - Żółtka, kakao, kawę rozpuszczalną, cukier, cukier waniliowy utrzeć 5 minut/70/obr. 3 - Dodać wódkę, mleko zagęszczone utrzeć 5 minut/70/obr. 3 - Przelać do butelek, pić po wystudzeniu. 
Porady
Jeśli nie dodamy kawy i kakao mamy likier jajeczny.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Grażyna Kamińska:Nie przypali się.
Mam pytanie czy żółtka z suchymi składnikami ucieramy w temperaturze 70*C? Czy to mi się nie przypali? pozdrawiam serdecznie