Tu jesteś:
4
Składniki
3 butelka/butelki/butelek
- 10 żółtek
- 4 łyżek kakao
- 2 łyżki kawy, rozpuszczalnej
- 350 g cukru
- 1 torebki cukru waniliowego
- 0,5 litra mleka zagęszczonego niesłodzonego
- 0,5 litra wódki 40 %
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Założyć motylek.
Żółtka, kakao, kawę rozpuszczalną, cukier, cukier waniliowy utrzeć 5 minut/70/obr. 3
Dodać wódkę, mleko zagęszczone utrzeć 5 minut/70/obr. 3
Przelać do butelek, pić po wystudzeniu.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jeśli nie dodamy kawy i kakao mamy likier jajeczny.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzGrażyna Kamińska:Nie przypali się.
Grażyna Kamińska:Nie przypali się.
Mam pytanie czy żółtka z
Mam pytanie czy żółtka z suchymi składnikami ucieramy w temperaturze 70*C? Czy to mi się nie przypali? pozdrawiam serdecznie