3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kompot z rabarbaru


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

Kompot z rabarbaru

  • 300 g rabarbar
  • 1 litra woda
  • 4 łyżeczki cukier brązowy
  • 1 łyżeczki sok z limonki/cytryny
5

Przygotowanie

    Kompot
  1. Cukier wsypać do TM i podgrzewać 4min/Varoma/mieszanie (obroty wsteczne)
  2. Rabarbar umyć i pokroić na 1cm kawałki. Dodać do cukru w TM, podgrzewać 4min/120st/mieszanie (obroty wsteczne)
  3. Dodać wodę, gotować 4min/98st/mieszanie (obroty wsteczne)
  4. Przecedzić kompot i przelać do butelki. Podawać na ciepło lub schłodzony
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Dosłodzić lub rozcieńczyć do smaku


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Lubię kompot z rabarbaru. Zrobiłam według...

    Zgłoszony przez mss16 na września 8, 2017 at 10:05.

    Lubię kompot z rabarbaru. Zrobiłam według przepisu. Ja więcej dodalam cukru i wiecej rabarbaru by był bardziej intensywny smak.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mniam...i już w mojej kolekcji

    Zgłoszony przez MixPomysłów na lipca 11, 2017 at 20:51.

    Mniam...i już w mojej kolekcji

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze