Tu jesteś:
4
Składniki
1 litr/litra/litry/litrów
Kompot z rabarbaru
- 300 g rabarbar
- 1 litra woda
- 4 łyżeczki cukier brązowy
- 1 łyżeczki sok z limonki/cytryny
-
6
12min
Czas całkowity 12minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5
Przygotowanie
- Cukier wsypać do TM i podgrzewać 4min/Varoma/mieszanie (obroty wsteczne)
- Rabarbar umyć i pokroić na 1cm kawałki. Dodać do cukru w TM, podgrzewać 4min/120st/mieszanie (obroty wsteczne)
- Dodać wodę, gotować 4min/98st/mieszanie (obroty wsteczne)
- Przecedzić kompot i przelać do butelki. Podawać na ciepło lub schłodzony
Kompot
11
Porady
Dosłodzić lub rozcieńczyć do smaku
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzLubię kompot z rabarbaru. Zrobiłam według...
Lubię kompot z rabarbaru. Zrobiłam według przepisu. Ja więcej dodalam cukru i wiecej rabarbaru by był bardziej intensywny smak.
Mniam...i już w mojej kolekcji
Mniam...i już w mojej kolekcji