Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Kawa mrożona
- 40 g cukru
- 30 g kawy rozpuszczalnej
- 200 g kostek lodu
- 300 g mleka, 3,2% tłuszczu, schłodzonego
- 20 g likieru migdałowego, np. Amaretto, lub innego likieru aromatycznego
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać cukier i kawę, zemleć 10 s/obr. 10.
- Dodać lód, zmiksować 15 s/obr. 10. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać mleko i likier, wymieszać 30 s/obr. 7.
- Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Można podawać z gałką lodów waniliowych.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz