3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Czekolada na gorąco z kardamonem


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 100 g mlecznej czekolady
  • 400 g mleka
  • 110 g słodkiej śmietany, 36%
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • szczypta kardamonu - kilka rozgniecionych w moździerzu ziarenek
  • 6
    1min
    Czas całkowity 1min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Czekoladę podzielić na kawałki i rozdrobnić 5s/obr.8. Przesypać do naczynia.

    Wlać mleko i śmietanę. Doprowadzić do wrzenia 6,5 min/temp.100/obr. 2.

    Dodać czekoladę i pozostałe składniki, podgrzewać 7 min/temp.80/obr.2.

    Czekoladę
    należy podawać zaraz po przygotowaniu. Opcjonalnie można w ten sam
    sposób przyrządzić czekoladę deserową. Wówczas kardamon należy zastąpiś
    szczyptą chili oraz dodać 2 łyżeczki cukru. Aksamitny smak tego napoju
    doskonale komponuje się ze świeżymi owocami.

    Smacznego.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy