Składniki
- 100 gmlecznej czekolady
- 400 g mleka
- 110 g słodkiej śmietany, 36%
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- szczypta kardamonu - kilka rozgniecionych w moździerzu ziarenek
-
6
1min
Czas całkowity 1minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Czekoladę podzielić na kawałki i rozdrobnić 5s/obr.8. Przesypać do naczynia.
Wlać mleko i śmietanę. Doprowadzić do wrzenia 6,5 min/temp.100/obr. 2.
Dodać czekoladę i pozostałe składniki, podgrzewać 7 min/temp.80/obr.2.
Czekoladę
należy podawać zaraz po przygotowaniu. Opcjonalnie można w ten sam
sposób przyrządzić czekoladę deserową. Wówczas kardamon należy zastąpiś
szczyptą chili oraz dodać 2 łyżeczki cukru. Aksamitny smak tego napoju
doskonale komponuje się ze świeżymi owocami.Smacznego.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz