3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Sos Bolognese do spaghetti


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Składniki

  • 1 cebula średnia
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy lub masła
  • 400 g mięsa mielonego np. kakrówka
  • 1 łyżeczki przyprawa do pizzy
  • 1 łyżeczki oregano
  • 1 łyżeczki przyprawa uniwersalna
  • 1 łyżeczki zioła prowansalskie, suszone
  • 1 kostka rosołowa
  • 200 g koncentrat pomidorowy
  • 200 g woda
  • 1 łyżeczki papryka słodka
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Przygotowanie
  1. 1. Cebulę pokroić w ćwiartki dodać czosnek i zmielić 5 sek/obr.5

    2. Dodać oliwę ( masło ) i dusić 2,5 min / Varoma / obr.2

    3. Dodać przyprawy ( za wyjątkiem papryki ) i kostę rosołową i dusić dalej 1 min / Varoma / obr.2

    4. Dodać mięso mielone i dusić 2,5 min / Counter-clockwise operation / Varoma / obr.1

    5. Dodać koncentrat pomidorowy ( najlepszy pudliszki ), do słoiczka wlać wodę wypłukać słoiczek i wlać zawartość do TM. dodać paprykę i gotować 7 min / Counter-clockwise operation / 100 stopni / obr.2


    Uwaga:

    Jeżeli ktoś lubi gęstszy sos to można go troszkę odparować jeszcze w rondelku ale sos gęstnieje gdy zaczyna stygnąć.
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy