Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Składniki
- 1 cebula średnia
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy lub masła
- 400 g mięsa mielonego np. kakrówka
- 1 łyżeczki przyprawa do pizzy
- 1 łyżeczki oregano
- 1 łyżeczki przyprawa uniwersalna
- 1 łyżeczki zioła prowansalskie, suszone
- 1 kostka rosołowa
- 200 g koncentrat pomidorowy
- 200 g woda
- 1 łyżeczki papryka słodka
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- 1. Cebulę pokroić w ćwiartki dodać czosnek i zmielić 5 sek/obr.5
2. Dodać oliwę ( masło ) i dusić 2,5 min / Varoma / obr.2
3. Dodać przyprawy ( za wyjątkiem papryki ) i kostę rosołową i dusić dalej 1 min / Varoma / obr.2
4. Dodać mięso mielone i dusić 2,5 min /"Obroty wsteczne" / Varoma / obr.1
5. Dodać koncentrat pomidorowy ( najlepszy pudliszki ), do słoiczka wlać wodę wypłukać słoiczek i wlać zawartość do TM. dodać paprykę i gotować 7 min /"Obroty wsteczne" / 100 stopni / obr.2
Uwaga:
Jeżeli ktoś lubi gęstszy sos to można go troszkę odparować jeszcze w rondelku ale sos gęstnieje gdy zaczyna stygnąć.
Przygotowanie
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz