3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Risotto ai funghi - risotto z dynia i grzybami


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 ząbki czosnku
  • 40 gramów oleju z oliwek
  • 20 gramów suszonych prawdziwkòw namoczonych uprzednio w wodzie przez 30 min
  • 320 gramów ryzu na risotto (czas - patrz na opakowanie)
  • 100 gramów bialego wina wytrawnego
  • 1000 gramów rosolu warzywnego
  • 200 gramów dyni pokrojonej w gruba kostke
  • pieprz, sól do smaku
  • 20 gramów masla ekstra lub margaryny
  • 40 gramów tartego parmezanu lub innego sera wg gustu
  • pietruszka , natka
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Namoczyc grzyby (na 30min). Rozdrobnic  czosnek i pietruszke: 5sek / obr 6. Dodac olej i odcisniete grzyby : 3min / 100° / obr 1.  Dodac dynie: 3min / 100° / obr 1. Dodac ryz i wino: 1min / 100° / Counter-clockwise operation / obr 1. Dodac rosòl: czas- patrz opakowanie / 100° / Counter-clockwise operation / obr 1, miarka przechylona. Po uplywie czasu dodac maslo/ margaryne, ser: 20sek / Counter-clockwise operation / obr 3. Posypac swieza pietruszka, wg upodoban.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Proszę mi podpowiedzieć skąd

    Zgłoszony przez elviraniksa na kwietnia 7, 2015 at 14:18.

    Proszę mi podpowiedzieć skąd wiecie ile płynów trzeba dodać do potrawy aby ryż do risotto gotować razem z resztą składników i była idealna "papka". Czy jest jakiś przelicznik, że na tyle i tyle gramów ryżu tyle ml płynu????  Ja jestem kucharką, która gotuje bo musi i nie cierpią używać kilku naczyń, najchętniej robiłabym tylko dania jednogatunkowe i pokolei wszystko wrzucała tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witamy. Na bazie Waszego

    Zgłoszony przez Ula i Zyga na marca 11, 2014 at 20:58.

    Witamy. Na bazie Waszego przepisu zrobilismy inny wariant Risotta. Nasze Risotto ugotowalismy z cebulka, dzikimi pieczarkami i poledwica wieprzowa. Pychota  tmrc_emoticons.) . Dziekujemy za ciekawy pomysl, ktory moglismy zmodifikowac. Wloska kuchnia jest super!   tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • TAk się zastanawiam - a co z

    Zgłoszony przez Ryszard na października 13, 2013 at 09:51.

    TAk się zastanawiam - a co z dynią???

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze