3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Spaghetti Bolognese


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Spaghetti Bolognese

  • 500 gramów mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego
  • 2 puszki Pomidorów krojonych
  • 500 gramów przecier pomidorowy, typu passata
  • 80 gramów koncentrat pomidorowy
  • 1000 gramów makaron, suchy
  • 150 gramów cebuli
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżeczki bazylii, suszonej
  • 2 łyżeczki oregano, suszonego
  • 1 łyżeczek ziół prowansalskich, suszonych
  • 3 łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczki cukru
  • 25 gramów oliwy z oliwek
  • 80 gramów parmezanu
5

Przygotowanie

  1. 1. Do Closed lid wrzucić parmezan i rozdrobnić go 20 sekund/10 obrotów. Po zakończeniu przełożyć go do miski.
    2. Następnie do Closed lid wrzucić cebulę, pokrojoną w ćwiartki oraz czosnek. Następnie rozdrobnić 10 sekund/5 obrotów
    3. Wlać oliwę i dusić przez 5 minut/120 stopni/Counter-clockwise operationGentle stir setting
    4. Dodać mięso, ustawić na 20 minut/120 stopni/Counter-clockwise operationGentle stir setting
    5. Dodać pomidory krojone w puszce i gotować przez 20 minut/120 stopni/Counter-clockwise operationGentle stir setting
    6. Dodać koncentrat pomidorowy, przecier, sól, pieprz, cukier, zioła i gotować przez 15 minut/120 stopni/Counter-clockwise operationGentle stir setting
    7. Po rozpoczęciu kroku 5 rozpocząć gotowanie w garnku makaronu
    8. Nałożyć na talerz i posypać parmezanem
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy