Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
- 70 g ryżu
- 600 g mleka
- połowa laski wanilii
- 75 g cukru
- 20 g masła
-
6
55min
Czas całkowity 55minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
Na noże "Blokada naczynia miksującego" nałożyć motylek.
Do "Blokada naczynia miksującego" dodać mleko, ryż i przekrojoną wzdłuż laskę wanilii.
Gotować 45min/90°/obr.1
Do "Blokada naczynia miksującego" dodać cukier i masło.
Gotować 10min/90°/obr.1
Przelać do miseczek i wyjąć laskę wanilii.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDobre, choć jak dla nas to trochę za luźne i za...
Dobre, choć jak dla nas to trochę za luźne i za słodkie -mimo, że dałam tylko 35g cukru, czyli połowę tego co w przepisie!
Bardzo smaczny ryż. Jak dla mnie połowa mniej...
Bardzo smaczny ryż. Jak dla mnie połowa mniej cukru jest wystarczająca 🙂
Bardzo dobry ryż na mleku, troche za słodkie...
Bardzo dobry ryż na mleku, troche za słodkie wyszło, następnym razem dodam troche mniej cukru, ale polecam