3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ryż do sushi


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

Ryż do sushi

  • 400 gramów ryżu do sushi
  • woda
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. ryż do sushi - 100 gram na osobę, w tym wypadku 400 gram płuczemy delikatnie w misce z zimną wodą - aż woda będzie przezroczysta - czyli około 4 - 6 razy. Za każdym płukaniem zmieniamy wodę w misce
    2. wsypujemy do koszyczka ryż i zalewamy wodą tak, aby była nad ryżem około 1-2cm i ustawiamy 15min 100st. obroty 1-1,5
    3. przesypujemy ryż do plastikowej miski i po przestudzeniu dodajemy zaprawę do ryżu sushi (6 łyżek octu ryżowego, 3 łyżki cukru i 1-2 łyżeczki soli)
    4. przykrywamy ryż wilgotną, bawełnianą ściereczką żeby nie wysechł i gotowe tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis na idealny ryż do sushi. ...

    Zgłoszony przez alleola na lipca 31, 2018 at 17:46.

    Przepis na idealny ryż do sushi.
    Ja gotowałam 17 minut na 98stopniach.
    Zaprawa do ryżu też idealna. Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze