3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

risotto a la pizza


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 150-200 g salami, pokrojonego na kawałki
  • 3 ząbki czosnku, obrane
  • 1 średnia cebula, obrana i pokrojona na ćwiartki
  • 1 pomidor pokrojony na kawałki
  • 1 zielona papryka pokrojona na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 250 g ryżu, Arborio
  • 300-330 ml soku pomidorowego
  • 300 g wody
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • szczypta soli
  • szczypta mielonego czarnego pieprzu
  • 20 g masła
  • 40 g tartego parmezanu
  • garść czarnych oliwek przekrojonych na pół
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Kawałki salami i czosnek posiekać w Thermomixie (15 sek., obr. 5).

    2. Dodać pokrojone warzywa i oliwę, posiekać (5 sek., obr. 5).

    3. Całość podgrzać (2 min., temp. 100, obr. 1).

    4. Dodać ryż i podgrzać (2 min., temp. 100, Counter-clockwise operation obr. 1).

    5. Dodać sok pomidorowy i dalej podgrzewać (1 min., temp. 100, Counter-clockwise operation obr. 1).

    6. Dodać wodę i przyprawy, ugotować (18 min., temp. 100, Counter-clockwise operation obr. 1).

    7. Dodać oliwki, masło i parmezan, wymieszać (15-20 sek., Counter-clockwise operation obr. 4).

    8. Przed podaniem odczekać parę minut.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz