3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Makaronowa zapiekanka ze szpinakiem


Wydrukuj:
4

Składniki

2 osoba/osoby

Makaronowa zapiekanka ze szpinakiem

  • 100 gramów cebula
  • 2 ząbki ząbki czosnku
  • 120 gramów makaron pełnoziarnisty, Penne
  • 25 gramów olej rzepakowy
  • 30 gramów ser mozzarella
  • 50 gramów ser feta
  • 100 gramów szpinak
  • 120 gramów pomidory koktajlowe
  • 2 gramy kurkuma, mielona
  • 2 gramy pieprz, mielony
  • 2 gramy Sòl himalajska
5

Przygotowanie

    Makaronowa zapiekanka ze szpinakiem
  1. Przygotuj naczynie żaroodporne i rozprowadź pędzelkiem olej po całej powierzchni (5 gramów).
  2. Do naczynia miksującego włożyć cebulę oraz czosnek. Założyć miarkę. (5 sekund / 5 obroty)
  3. Zeskrobać kopystką cebulę i czosnek na dno naczynia.
    Do naczynia miksującego wlać 20 gramów oleju rzepakowego. Założyć miarkę. (3 minuty / 120 stopni / 1 obroty).
    W międzyczasie ugotować makaron.
  4. Dodać szpinak. Założyć miarkę. (2 minuty / 120 stopni / 1 obroty)
  5. Dodać ser feta pokrojony w kostkę 0,5 cm, pieprz, sól i kurkumę. Założyć miarkę.
  6. Dokładnie wymieszać. (1 minuta / 0 stopni / 2 obroty wsteczne)
  7. Dno naczynia żaroodpornego wyłożyć makaronem na to warstwę masy szpinakowej, ponownie makaron i masa szpinakowa, i na samą górę znowu makaron.
  8. Na wierzch położyć pokrojony w cienkie plasterki ser mozzarella oraz pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki.
  9. Wstawić do piekarnika (15 minut / 180 stopni)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Gentle stir setting


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy