3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

kurczak z sosem kurkowym


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

kurczak z sosem kurkowym

  • 170 g cebuli
  • 400 g kurek, mogą byc mrożone, odparowane
  • 500 g pierś z kurczaka
  • 20 g parmezan
  • 400 g śmietana, 36% tłuszczu
  • sól
  • pieprz
  • 20 g masło
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. do Blokada naczynia miksującego włożyc cebulę 10s/5,5
  2. do cebuli dodac masło dusic 2,5/90/Obroty wsteczne1
  3. kurczaka pokroic w kostkę i ułożyć na przystawce, posolic i popieprzyć, kurki dodac do cebuli (ja użyłam mrożonych), całość 10/varoma/Obroty wsteczne1
  4. do Blokada naczynia miksującego wlewamy śmietanke i dalej 15/Varoma/Obroty wsteczne1
  5. kurczaka zdjąć z przystawki i przełożyc do Blokada naczynia miksującego dodac parmezan i jeszcze 3/90/Obroty wsteczne1
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobre tylko zamiast parezanu dałam goude i...

    Zgłoszony przez justyna2511 na października 1, 2023 at 18:09.

    Bardzo dobre tylko zamiast parezanu dałam goude i trochę naczynie mi się przypaliło

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze