Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
kurczak z sosem kurkowym
- 170 g cebuli
- 400 g kurek, mogą byc mrożone, odparowane
- 500 g pierś z kurczaka
- 20 g parmezan
- 400 g śmietana, 36% tłuszczu
- sól
- pieprz
- 20 g masło
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- do "Blokada naczynia miksującego" włożyc cebulę 10s/5,5
- do cebuli dodac masło dusic 2,5/90/"Obroty wsteczne" 1
- kurczaka pokroic w kostkę i ułożyć na przystawce, posolic i popieprzyć, kurki dodac do cebuli (ja użyłam mrożonych), całość 10/varoma/"Obroty wsteczne" 1
- do "Blokada naczynia miksującego" wlewamy śmietanke i dalej 15/Varoma/"Obroty wsteczne" 1
- kurczaka zdjąć z przystawki i przełożyc do "Blokada naczynia miksującego" dodac parmezan i jeszcze 3/90/"Obroty wsteczne" 1
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobre tylko zamiast parezanu dałam goude i...
Bardzo dobre tylko zamiast parezanu dałam goude i trochę naczynie mi się przypaliło