Składniki
Gotowanie ryżu
- 1000 g wody
 - 1,5 łyżeczki soli
 - 300 g ryżu, (3 woreczki)
 
Kotlety
- 200 g żółtego sera
 - 2 jajka
 - 2 czubate łyżki mąki tartej
 - sól i pieprz do smaku
 - olej do smażenia
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Koszyczek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Ser pokroić na mniejsze kawałki i rozdrobnić 4s/obr. 8. Zgarnąć kopystką z
"Blokada naczynia miksującego"  i przełożyć do miski. Opłukać
"Blokada naczynia miksującego"  i dolać wody. Dodać sól. Ryż położyć na koszyczku i gotować w 
"Blokada naczynia miksującego"  20 min/100 st. C/obr.4.Do wystudzonego ryżu dodać rozdropniony ser, jajka bułkę tartą, przyprawy i mieszać 10 s/
"Obroty wsteczne" /obr. 3. Formować kotlety i piec na rozgrzanym oleju.
Porady
Jeśli występuje trudność w formowaniu kotletów - dodać więcej bułki tartej.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze