Składniki
25 porcja/porcje/porcji
Gotowanie ryżu
- 1000 g wody
- 1,5 łyżeczki soli
- 300 g ryżu, (3 woreczki)
Kotlety
- 200 g żółtego sera
- 2 jajka
- 2 czubate łyżki mąki tartej
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
-
6
1h 5min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Ser pokroić na mniejsze kawałki i rozdrobnić 4s/obr. 8. Zgarnąć kopystką z
"Blokada naczynia miksującego" i przełożyć do miski.
Opłukać
"Blokada naczynia miksującego" i dolać wody. Dodać sól. Ryż położyć na koszyczku i gotować w
"Blokada naczynia miksującego" 20 min/100 st. C/obr.4.
Do wystudzonego ryżu dodać rozdropniony ser, jajka bułkę tartą, przyprawy i mieszać 10 s/
"Obroty wsteczne" /obr. 3. Formować kotlety i piec na rozgrzanym oleju.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Jeśli występuje trudność w formowaniu kotletów - dodać więcej bułki tartej.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz