3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

kotlety z ryżu


Wydrukuj:
4

Składniki

25 porcja/porcje/porcji

Gotowanie ryżu

  • 1000 g wody
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 300 g ryżu, (3 woreczki)

Kotlety

  • 200 g żółtego sera
  • 2 jajka
  • 2 czubate łyżki mąki tartej
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia
5

Przygotowanie

  1. Ser pokroić na mniejsze kawałki i rozdrobnić 4s/obr. 8. Zgarnąć kopystką z Closed lid i przełożyć do miski. 

  2. OpłukaćClosed lid i dolać wody. Dodać sól. Ryż położyć na koszyczku i gotować w Closed lid 20 min/100 st. C/obr.4.

  3. Do wystudzonego ryżu dodać rozdropniony ser, jajka bułkę tartą, przyprawy i mieszać 10 s/Counter-clockwise operation/obr. 3. Formować kotlety i piec na rozgrzanym oleju.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jeśli występuje trudność w formowaniu kotletów - dodać więcej bułki tartej.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy