3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Świąteczne paszteciki z pieczarkami i mięsem :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

  • Ciasto:
  • 300 g mąki pszennej
  • 2 dag drożdży
  • 1 jajko, 1 żółtko
  • 1 łyżeczka cukru
  • 130 g ciepłego mleka
  • 3 łyżki oleju
  • Farsz:
  • 500 g pieczarek
  • 300 g filetu z kurczaka
  • 2 cebule
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Farsz:

    Pieczarki obrać i włożyć do naczynia podzielone na dwie części po 250 g, zmiksować obr.poz.3, czas 5 sek. Tak samo postepujemy z cebulą. Pieczarki i cebulę przełożyć na patelnię, wlać olej i dusić. Nastepnie do naczynia włozyć kawałki pokrojonego mięsa drobiowego, zmiksować obr.poz.4, czas 15 sek. Przełozyć na patelnię do pieczarek i dusić, przyprawić i przestudzić. Dodać jajko i wymieszać.

    Ciasto:

    Do naczynia włozyc wszystki składniki, wyrobić obr.poz. Interwał, czas 1 minuta.

    Ciasto wyłozyć na wysypana maką stolnicę i rozwałkować. Rozwałkowany placek w kształcie prostokątno-owalnym posypać mąką i rozprowadzić na całej powierzchni farsz, zwinąć roladkę i pokroić nożem na kawałki, wychodzi 16-18 sztuk, przełożyć na blaszke wyłożoną papierem do pieczenia i przypryć sciereczką i odstawić do wyrośnięcia na pół godziny, następnie posmarować rozmąconym białkiem, które nam zostało. Każdy pasztecik przycisnąć na środku tępą stroną noża, nadając mu lekko spłaszczony kształt.

    Piec w temperaturze 190 stopni przez 20-25 minut do zarumienienia.

    Podawać z czerwonym barszczem.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Paszteciki przepyszne mega chrupiące. Ja robiłam...

    Zgłoszony przez shangree na grudnia 31, 2021 at 14:04.

    Paszteciki przepyszne mega chrupiące. Ja robiłam z szynką ugorowaną w rosole i pieczarkami,
    są wyśmienite. Dziękuję za przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dla nas one są po prostu obłędne i już...

    Zgłoszony przez sebas401 na grudnia 23, 2019 at 09:13.

    Dla nas one są po prostu obłędne i już robiłam z samą kapustą, mięsem, kapustą z grzybami jak również z pieczarkami i każde są mega pyszne Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wspaniałe paszteciki i szybko się je robi,...

    Zgłoszony przez KOna na grudnia 21, 2017 at 23:29.

    Wspaniałe paszteciki i szybko się je robi, polecam wszyskim, są bardzo kruche, ja dodałam troszkę mąki z quinoa

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Paszteciki Pycha!!!!Zmieniłam

    Zgłoszony przez iva41 na sierpnia 4, 2016 at 17:58.

    Paszteciki Pycha!!!!Zmieniłam farsz bo zrobiłam tylko z pieczarek.Znikneły bardzo szybko.

    Kochani pozdrawiam cieplutko wszystkich termomaniaków.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Brakuje informacji, na jaką

    Zgłoszony przez kartuszka na kwietnia 28, 2016 at 12:19.

    Brakuje informacji, na jaką grubość rozwałkować ciasto. Mimo, że odsączyłam farsz tak, aby nie był zbyt wilgotny, to ciasto i tak prawie nie wyrosło. Być może za bardzo rozwałkowałam wcześniej (ok pół cm). Paszteciki mogą być, ale w środku nie są świetnie wypieczone.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis, paszteciki

    Zgłoszony przez Monika Wójcik na grudnia 30, 2015 at 18:45.

    Super przepis, paszteciki przeeeeeeepyszne!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam Magi. Czy mogłabyś mi

    Zgłoszony przez mariola83 na października 21, 2015 at 19:08.

    Witam Magi. Czy mogłabyś mi powiedzieć czy 190 stopni to mowa o piekarniku  z termoobiegiem czy normalny ??? Proszę o szybką odp. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jadlam raz takie paszteciki i

    Zgłoszony przez ja-jola na października 7, 2015 at 21:13.

    Jadlam raz takie paszteciki i szukalam przepisu,,,,super, ze znalazlam tmrc_emoticons.)

    Maz ma urodziny, w weekend beda dzieci, napewno polubia je tez bo to ich kierunek smakowy. Zrobimy z corka wiecej to zabiora ze soba,,, Cooking 7

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam wczoraj paszteciki.

    Zgłoszony przez iwonka_sz na stycznia 3, 2015 at 15:59.

    Zrobiłam wczoraj paszteciki. Są bardzo dobre, nawet na drugi dzień. Zmieniłam trochę farsz ( kapusta z grzybami i warzywami ), ale ciasto rewelacyjne Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Takiego przepisu

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na listopada 24, 2014 at 07:36.

    Takiego przepisu szukałam>Super Pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie upieczone i nie

    Zgłoszony przez kasia16 na listopada 23, 2014 at 20:08.

    Właśnie upieczone i nie zdążyły nawet dobrze wystygnąć, są świetne. Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuje bardzo ciesze się

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 3, 2014 at 16:45.

    Dziękuje bardzo tmrc_emoticons.-) ciesze się że paszteciki ciesza się dużym zainteresowaniem. Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.-)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Dziękuję za przepis ! Już go

    Zgłoszony przez omd_jola na marca 12, 2014 at 08:09.

     Dziękuję za przepis ! Już go dodałam do kolekcji tmrc_emoticons.) a zrobię w sobotę. Proste i szybkie, takie lubiętmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Marzenko robie je kolejny raz

    Zgłoszony przez monika6500 na marca 12, 2014 at 06:24.

    tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.-D Lol" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/lol.png" alt="tmrc_emoticons.D" height="19" width="19"> Marzenko robie je kolejny raz i tak samo szybko znikają ! Mam nadzieje,że zdąże coś zamrozić Big Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/bigsmile.png" alt="Big Smile" height="19" width="19">tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;-) Wink" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/wink.png" alt="tmrc_emoticons.;)" height="19" width="19">

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kasiu bardzo się cieszę, że

    Zgłoszony przez magi1 na grudnia 18, 2012 at 19:57.

    Kasiu bardzo się cieszę, że paszteciki smakowały tmrc_emoticons.D my także pochłaniamy ich bardzo dużą ilość hihihihi a potem idziemy na spacer, bo nie można wysiedzieć tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) ale są tego warte tmrc_emoticons.)

    Smoczku super, ze wypróbowałaś i smakowały tmrc_emoticons.D cieszę się, że moje paszteciki mogą sprawić troszku radości i zadowolenia ze smaku tmrc_emoticons.D

    Dziękuję Dziewczyny za komentarze i pozdrawiam cieplutko tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Magi, rzeczywiście pycha!

    Zgłoszony przez smoczek na grudnia 18, 2012 at 10:44.

    Magi,

    rzeczywiście pycha! Częśc zamroziłam, ,ale  zdecydowanie większa część została wczoraj zjedzona.Dziękuję!! Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witaj Magi pychota - ja

    Zgłoszony przez Rude na grudnia 17, 2012 at 23:03.

    Witaj Magi tmrc_emoticons.)

    pychota - ja chyba w te święta nie będę mogła odejśc od stołu tmrc_emoticons.) A co tam, najwyżej mąż mnie poturla tmrc_emoticons.D

    buziaki

    Kasia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super Ilonko ja zawsze robię

    Zgłoszony przez magi1 na grudnia 17, 2012 at 21:59.

    Super Ilonko tmrc_emoticons.D ja zawsze robię większą ilość bo znikają bardzo szybko, wręcz muszę je chować tmrc_emoticons.Dale cieszę się bardzo, ze smakują tmrc_emoticons.D pozdrawiam cieplutko i dziękuję za komentarz tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • paszteciki zagościły już w

    Zgłoszony przez ilonaw na grudnia 15, 2012 at 13:57.

    [[wysiwyg_imageupload:278:]]paszteciki zagościły już w moim domu , ukradkiem je podbierali bo chciałam je zamrozić na święta Big Smile  ale trudno upieke jeszcze raz tmrc_emoticons.)  jeszcze raz dziękuje za przepis ! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witaj Smoczek cieszę się, że

    Zgłoszony przez magi1 na grudnia 12, 2012 at 20:49.

    Witaj Smoczek tmrc_emoticons.D cieszę się, że mogłam pomóc tmrc_emoticons.D paszteciki są pyszne tmrc_emoticons.D napewno będą smakowały tmrc_emoticons.D pozdrawiam cieplutko tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szukałam przepisu na dobre

    Zgłoszony przez smoczek na grudnia 12, 2012 at 15:32.

    Szukałam przepisu na dobre paszteciki do barszczu - te  wygladają na bardzo dobre! Już nie szukam,

    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję Dziewczyny za

    Zgłoszony przez magi1 na grudnia 10, 2012 at 19:39.

    Dziękuję Dziewczyny za miłe komentarze tmrc_emoticons.D bierzcie stolnicę i wałek i z TM do pracy, paszteciki są obłednie pyszne tmrc_emoticons.D można je również zamrozić i odgrzać kiedy będziemy chcieli tmrc_emoticons.D wystarczy je włożyć na chwilkę do piekarnika i gotowe, ja je robię już od 5 lat na świeta tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D i wszyscy się nimi zajadają  a ile kartek z przepisem poszło w świat tmrc_emoticons.)

    Vercia zrób dla córci napewno będą jej smakować, nie są pracochłonne, farsz można zrobić dzień wczesniej tmrc_emoticons.D

    Haniu polecam tmrc_emoticons.D zobaczysz jak spróbujesz, nie będziesz miała dosyć tmrc_emoticons.D

    Ilonko wypróbuj koniecznie, napewno będą hitem na świątecznym stole tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dziękuje za przepis napewno

    Zgłoszony przez ilonaw na grudnia 10, 2012 at 17:52.

    dziękuje za przepis napewno wypróbuje !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Magi dzięki za przepis

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na grudnia 10, 2012 at 04:52.

    Magi dzięki za przepis uwielbiam paszteciki pod każdą postacią tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha :p :p  I jedne , i

    Zgłoszony przez veronicab71 na grudnia 10, 2012 at 00:46.

    Pycha tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  I jedne , i drugietmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p Big Smile  Nie da rady, kocham ciasto drozdzowe tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  Na slodko, na slono.... Jakie popadnieBig Smile  Ja przedtem czesto robilam z karczochami i tunczykiem, teraz wiecej wege, bo moja còrka nie je ryb i miesa juz od roku tmrc_emoticons.)  Pycha pycha pycha tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p Pòzno juz, a tu takie przepisy Big Smile  Pasztety, paszteciki.... tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grazynko ja dzisiaj robilam z

    Zgłoszony przez magi1 na grudnia 9, 2012 at 22:15.

    Grazynko ja dzisiaj robilam z pieczarkami i kapustą i właśnie drugie z mięskiem tmrc_emoticons.D wyszły pyszne polecam tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D ja zaszalałam i zrobiłam w sumie ponad 100 sztuk dla całej mojej kochanej rodzinki na święta tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Magi dzięki za przepis

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 9, 2012 at 21:54.

    Cooking 1Magi dzięki za przepis tmrc_emoticons.D Big Smile  z mięskiem nie robiłam tmrc_emoticons.( ale robilam z kapustą i pieczarkami i wyszły mi takie same jak na zdjęciu tmrc_emoticons.;)  Big Smile tmrc_emoticons.D Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze