PRZEPIS NA THERMOMIX ®
Składniki
- Ciasto:
- 300 g mąki pszennej
- 2 dag drożdży
- 1 jajko, 1 żółtko
- 1 łyżeczka cukru
- 130 g ciepłego mleka
- 3 łyżki oleju
- Farsz:
- 500 g pieczarek
- 300 g filetu z kurczaka
- 2 cebule
- 1 jajko
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
Przygotowanie
Farsz:
Pieczarki obrać i włożyć do naczynia podzielone na dwie części po 250 g, zmiksować obr.poz.3, czas 5 sek. Tak samo postepujemy z cebulą. Pieczarki i cebulę przełożyć na patelnię, wlać olej i dusić. Nastepnie do naczynia włozyć kawałki pokrojonego mięsa drobiowego, zmiksować obr.poz.4, czas 15 sek. Przełozyć na patelnię do pieczarek i dusić, przyprawić i przestudzić. Dodać jajko i wymieszać.
Ciasto:
Do naczynia włozyc wszystki składniki, wyrobić obr.poz. Interwał, czas 1 minuta.
Ciasto wyłozyć na wysypana maką stolnicę i rozwałkować. Rozwałkowany placek w kształcie prostokątno-owalnym posypać mąką i rozprowadzić na całej powierzchni farsz, zwinąć roladkę i pokroić nożem na kawałki, wychodzi 16-18 sztuk, przełożyć na blaszke wyłożoną papierem do pieczenia i przypryć sciereczką i odstawić do wyrośnięcia na pół godziny, następnie posmarować rozmąconym białkiem, które nam zostało. Każdy pasztecik przycisnąć na środku tępą stroną noża, nadając mu lekko spłaszczony kształt.
Piec w temperaturze 190 stopni przez 20-25 minut do zarumienienia.
Podawać z czerwonym barszczem.
Smacznego
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDla nas one są po prostu obłędne i już...
Dla nas one są po prostu obłędne i już robiłam z samą kapustą, mięsem, kapustą z grzybami jak również z pieczarkami i każde są mega pyszne
Wspaniałe paszteciki i szybko się je robi,...
Wspaniałe paszteciki i szybko się je robi, polecam wszyskim, są bardzo kruche, ja dodałam troszkę mąki z quinoa
Paszteciki Pycha!!!!Zmieniłam
Paszteciki Pycha!!!!Zmieniłam farsz bo zrobiłam tylko z pieczarek.Znikneły bardzo szybko.
Kochani pozdrawiam cieplutko wszystkich termomaniaków.
Brakuje informacji, na jaką
Brakuje informacji, na jaką grubość rozwałkować ciasto. Mimo, że odsączyłam farsz tak, aby nie był zbyt wilgotny, to ciasto i tak prawie nie wyrosło. Być może za bardzo rozwałkowałam wcześniej (ok pół cm). Paszteciki mogą być, ale w środku nie są świetnie wypieczone.
Super przepis, paszteciki
Super przepis, paszteciki przeeeeeeepyszne!
Witam Magi. Czy mogłabyś mi
Witam Magi. Czy mogłabyś mi powiedzieć czy 190 stopni to mowa o piekarniku z termoobiegiem czy normalny ??? Proszę o szybką odp.
Jadlam raz takie paszteciki i
Jadlam raz takie paszteciki i szukalam przepisu,,,,super, ze znalazlam
Maz ma urodziny, w weekend beda dzieci, napewno polubia je tez bo to ich kierunek smakowy. Zrobimy z corka wiecej to zabiora ze soba,,,
Zrobiłam wczoraj paszteciki.
Zrobiłam wczoraj paszteciki. Są bardzo dobre, nawet na drugi dzień. Zmieniłam trochę farsz ( kapusta z grzybami i warzywami ), ale ciasto rewelacyjne
Takiego przepisu
Takiego przepisu szukałam>Super Pozdrawiam
Właśnie upieczone i nie
Właśnie upieczone i nie zdążyły nawet dobrze wystygnąć, są świetne. Polecam.
Dziękuje bardzo ciesze się
Dziękuje bardzo
ciesze się że paszteciki ciesza się dużym zainteresowaniem. Pozdrawiam serdecznie 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Dziękuję za przepis ! Już go
Dziękuję za przepis ! Już go dodałam do kolekcji
a zrobię w sobotę. Proste i szybkie, takie lubię
Marzenko robie je kolejny raz
Kasiu bardzo się cieszę, że
Kasiu bardzo się cieszę, że paszteciki smakowały
my także pochłaniamy ich bardzo dużą ilość hihihihi a potem idziemy na spacer, bo nie można wysiedzieć
ale są tego warte 
Smoczku super, ze wypróbowałaś i smakowały
cieszę się, że moje paszteciki mogą sprawić troszku radości i zadowolenia ze smaku 
Dziękuję Dziewczyny za komentarze i pozdrawiam cieplutko
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Magi, rzeczywiście pycha!
Magi,
rzeczywiście pycha! Częśc zamroziłam, ,ale zdecydowanie większa część została wczoraj zjedzona.Dziękuję!!
Witaj Magi pychota - ja
Witaj Magi
pychota - ja chyba w te święta nie będę mogła odejśc od stołu
A co tam, najwyżej mąż mnie poturla 
buziaki
Kasia
Super Ilonko ja zawsze robię
Super Ilonko
ja zawsze robię większą ilość bo znikają bardzo szybko, wręcz muszę je chować
ale cieszę się bardzo, ze smakują
pozdrawiam cieplutko i dziękuję za komentarz

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
paszteciki zagościły już w
[[wysiwyg_imageupload:278:]]paszteciki zagościły już w moim domu , ukradkiem je podbierali bo chciałam je zamrozić na święta
ale trudno upieke jeszcze raz
jeszcze raz dziękuje za przepis ! 
Witaj Smoczek cieszę się, że
Witaj Smoczek
cieszę się, że mogłam pomóc
paszteciki są pyszne
napewno będą smakowały
pozdrawiam cieplutko 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Szukałam przepisu na dobre
Szukałam przepisu na dobre paszteciki do barszczu - te wygladają na bardzo dobre! Już nie szukam,
Pozdrawiam
Dziękuję Dziewczyny za
Dziękuję Dziewczyny za miłe komentarze
bierzcie stolnicę i wałek i z TM do pracy, paszteciki są obłednie pyszne
można je również zamrozić i odgrzać kiedy będziemy chcieli
wystarczy je włożyć na chwilkę do piekarnika i gotowe, ja je robię już od 5 lat na świeta
i wszyscy się nimi zajadają a ile kartek z przepisem poszło w świat 
Vercia zrób dla córci napewno będą jej smakować, nie są pracochłonne, farsz można zrobić dzień wczesniej
Haniu polecam
zobaczysz jak spróbujesz, nie będziesz miała dosyć 
Ilonko wypróbuj koniecznie, napewno będą hitem na świątecznym stole
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
dziękuje za przepis napewno
dziękuje za przepis napewno wypróbuje !
Magi dzięki za przepis
Magi dzięki za przepis uwielbiam paszteciki pod każdą postacią
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Pycha :p :p I jedne , i
Pycha
I jedne , i drugie
Nie da rady, kocham ciasto drozdzowe
Na slodko, na slono.... Jakie popadnie
Ja przedtem czesto robilam z karczochami i tunczykiem, teraz wiecej wege, bo moja còrka nie je ryb i miesa juz od roku
Pycha pycha pycha
Pòzno juz, a tu takie przepisy
Pasztety, paszteciki....

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Grazynko ja dzisiaj robilam z
Grazynko ja dzisiaj robilam z pieczarkami i kapustą i właśnie drugie z mięskiem
wyszły pyszne polecam
ja zaszalałam i zrobiłam w sumie ponad 100 sztuk dla całej mojej kochanej rodzinki na święta

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Magi dzięki za przepis