Składniki
- Proszę podać składniki według następującego wzoru:
- 500 g mięsa wieprzowego, drobno pokrojone
- 100 g cebuli
- 200 g papryki czerwonej
- 150 g pieczarek, pokrojone w plasterki
- 3 duże ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy
- 3 ogórki, konserwowe, pokrojone w plasterki
- 50 g mąki ryżowej
- 1 łyżeczka mąki ziemniacznej
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 100 ml śmietany 30%
- po 1/2 łyżeczki:
- przyprawy uniwersalnej, pieprzu, słodkiej papryki, cukru
- 1 kostka rosołowa drobiowa
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
- Mięso usmażyć na rozgrznym tłuszczu do miękkości (ok. 15 min)
- w Thermomixie rozdrobnić czosnek czas. 8s, obr. poz. 6
- dodać paprykę i cebulę i rozdrobnić czas 10 s, obr. poz. 5
- dodać 2 łyżki oliwy, pieczarki i dusić czas 7min, temp. Varoma, obr. poz. 1,5
- dodać mięso i 1 litr wody, mąkę ryżową i przyprawy, dusić ok. 10 min, temp. Varoma obr. poz. 1,5
- dodać ogórek i koncentrat, dusić ok. 5 min, temp. 90 st. C, obr. poz. 1,5
- kilka sekund przed końcem gotowania dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w śmietanie.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCzy mąkę ryżowa można zastąpić czymś innym?...
Czy mąkę ryżowa można zastąpić czymś innym? Zwykła mąka?
Przepis dobry, sprawdzony.
Przepis dobry, sprawdzony. Goście byli zadowoleni, więc chyba to nie tylko moje subiektywne odczucie, że strogonoff warty spróbowania