3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Racuszki na maślance


Wydrukuj:
4

Składniki

40 porcja/porcje/porcji

  • 2 jabłka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 400 g maślanki
  • 300 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól do smaku
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Obrane jabłka pokrojone w ćwiartki posiekać 3s./obr.4 przełożyć do miski.

    2. Białka oddzielić od żółtek. Do naczynia włożyć żółtka dodać cukier i cukier waniliowy ucierać 1,5min./obr.4

    3. Dodać maślankę, mąkę, proszek do pieczenia i sól mieszać 35s./obr.3 zgarnąć ze ścianek mąkę i mieszać jeszcze 5s./obr.3 dodać do jabłek

    4. Do umytego i suchego naczynia włożyć białka i ubić 1min/obr.4

    5 . Białka dodać do miski z masą i jabłkami delikatnie wymieszać łyżką. Nakladać łyżką na rozgrzaną z olejem patelnie, smażyć z obu stron na złoty kolor.Zdjąć z patelni na ręcznik papierowy. Podawać oprószone cukrem pudrem lub z konfiturami.
     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Racuchy wyszy bardzo smaczne Polecam

    Zgłoszony przez Joanna Cymerman na maja 4, 2017 at 14:38.

    Racuchy wyszły bardzo smaczne. Polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A ja wlasnie robie na kefirze

    Zgłoszony przez Fjola na czerwca 15, 2012 at 07:29.

    A ja wlasnie robie na kefirze (brak maslanki w lodowce) i z jagodami. Z polowy skladnikow, bo dla dzieci. Juz nie moga sie doczekac.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jestem leniem. Dodałem całe

    Zgłoszony przez Wilhelm of Baskerville na czerwca 7, 2012 at 09:37.

    Jestem leniem. Dodałem całe jajka a na końcu wrzuciłem jabłka do garnka i na wstecznych wymieszałem. I wiecie co? Wyszły boskie. Pewnie z jogurtem czy kefiirem też by było ok. Chociaż pewnie mniej puszyste niż wg przepisu wrochenki. Na śniadanie polecam. A jak ktoś poleje syropem klonowym (polecam choć drogi) to powali domowników na kolana. Pozdro smakosze!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne, wlasnie sie dzieciaki

    Zgłoszony przez Fjola na kwietnia 14, 2011 at 09:08.

    Pyszne, wlasnie sie dzieciaki zajadajatmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze