3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Quiche lorraine


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • 100 gramów sera zòltego wg gustu
  • 1 porcje pasty brisè
  • 100 gramów wędzonego boczku lub cukinii
  • 2 łyżki oleju z oliwek
  • 3 jajka kurze
  • 100 gramów mleka
  • 100 gramów śmietany
  • 30 gramów tartego parmezanu
  • sól,pieprz
  • 6
    30min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Przyszykowac ser: jesli jest w plasterkach, jak na zdjeciu, to nie trzeba; jesli w kawalkach: 5sek / obr 4. Odlozyc na bok. Do naczynia wlozyc boczek pokrojony w kostke lub cukinie, pokrojone na grube kawalki; rozdrobnic wg upodobania, np. 6-7 sek / obr 7. Dodac olej: 3min / 100° / Counter-clockwise operation / Gentle stir setting. Odlozyc na bok. Foremke natluscic lub wylozyc papierem. Wylozyc  ciasto, "dopasowac" do formy. Na ciasto najpierw wylozyc boczek lub cukinie, nastepnie ser ( w jakiej postaci sie chce). Nastepnie wlozyc do naczynia ( bez mycia) jajka, mleko, smietane, parmezan, sòl pieprz: 10sek / obr 5. Wylac "mase" na ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku: 180° / 30min (okolo).

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz