Tu jesteś:
4
Składniki
30 porcja/porcje/porcji
Farsz i dekoracja
- 2 łyżeczki cukru
- 200 gramów śmietany słodkiej 18%
- truskawki
- listki mięty do dekoracji
Ciasto
- 30 gramów oleju
- 300 gramów ciepłej wody
- 550 gramów mąki pszennej
-
6
-
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto, wyrobić 1 min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" .
- Następnie ciasto rozwałkować cienko na stolnicy obsypanej mąką i szklanką wykrawać koła
- Na środek każdego koła układać połówkę lub ćwiartkę truskawki, w zależności od wielkości, zlepić brzegi, można zrobić falbanki
- Pierogi wrzucić do gotującej się osolonej wody i gotować ok 3 minuty od momentu wypłynięcia
- W międzyczasie wymieszać śmietanę z cukrem
- Ugotowane i odcedzone pierogi polać śmietaną i udekorować listkami mięty
Przygotowanie
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMusze zrobi Wygldaj super
Musze zrobić. Wyglądają super
p
p
pyszne, polecam
pyszne, polecam