3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pierogi z truskawkami


Wydrukuj:
4

Składniki

30 porcja/porcje/porcji

Farsz i dekoracja

  • 2 łyżeczki cukru
  • 200 gramów śmietany słodkiej 18%
  • truskawki
  • listki mięty do dekoracji

Ciasto

  • 30 gramów oleju
  • 300 gramów ciepłej wody
  • 550 gramów mąki pszennej
5

Przygotowanie

    Przygotowanie
    1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto, wyrobić 1 min/Closed lid/Dough mode.
    2. Następnie ciasto rozwałkować cienko na stolnicy obsypanej mąką i szklanką wykrawać koła
    3. Na środek każdego koła układać połówkę lub ćwiartkę truskawki, w zależności od wielkości, zlepić brzegi, można zrobić falbanki
    4. Pierogi wrzucić do gotującej się osolonej wody i gotować ok 3 minuty od momentu wypłynięcia
    5. W międzyczasie wymieszać śmietanę z cukrem
    6. Ugotowane i odcedzone pierogi polać śmietaną i udekorować listkami mięty
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz