3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Naleśniki bolognese z sosem czosnkowym


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

ciasto naleśnikowe

  • 50 g masła, plusz dodatkowa porcja do amarzenia
  • 500 g mleka
  • 200 g wody
  • 250 g mąki
  • 4 jajka

farsz

  • 500 g mięsa
  • 1 cebula
  • 300 g pomiodorów z puszki, krojonych bez skórki
  • 20 g oleju

sos czosnkowy

  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki śmietany, obojetnie 12, 18 procent
  • 3 łyżki majonezu
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    NALEŚNIKI
  1. 50g masła, plus dodatkowa porcja do smażenia
    500g mleka
    200g wody
    250g mąki
    4 jajka
    Szczypta soli
    Masło włożyć do naczynia 2min 70 stopni obr.2. Nastepnie dodać pozostałe składniki ustawić 20sek obr 4.
  2. FARSZ
  3. Cebulę rozdrobnić 5sek obr.5 zgarnąć ze ścianek dodać 20g oleju
    Ustawić 3min 100stopni obr.1. Dodać mięso, gotować 8min 100stopni obr.1. Dodać pomidory z puszki, sól, pieprz, oregano, dusić 20min 100stopni obr. wsteczne, włączyć tylko lekko przekręcając /znak kopystki/
  4. SOS
  5. W czasie duszenia farszu zrobić sos czosnkowy blenderem, a jeszcze lepiej po prostu wymieszać łyżeczką.

    Czosnek przecisnąć w prasce doda śmietanę j, majonez, sól, pieprz do smaku. Jeżeli będzie zbyt słodkawy dodać łyżkę śmietany.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Farsz nakładamy /nie za grubo/na ciepłego naleśnika prosto z patelni i polewamy sosem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy