3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kopytka na jutro


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Kopytka na jutro

  • 300 gramów ziemniaków ugotowanych, te co zostały z dzisiejszego obiadu
  • 100 gramów skrobia ziemniaczana
  • 1 jajko
  • 0,5 łyżeczki sól
  • 2 płaskie łyżeczki do herbaty olej kujawski

  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. W garnku ugotuj wodę z 1 łyżeczką soli i 1 łyżką oleju.
    Wszystkie składniki wymieszaj Blokada naczynia miksującego40s. obr. 3.
    Uformuj ciasto w wałek o śred. 2cm i pokrój w romby 2 lub 3cm
    i wrzucaj na wrzątek, gotuj 3 min od wypłynięcia na wierzch. Wyjąć łyżką cedzakową.
  2. Możesz podać z kapustą zasmażaną, możesz z kotletem schabowym, możesz z czym lubisz
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zawsze jak zostaną mi ziemniaki z obiadujutro robię kopytka/ Można je podsmażyć z bułką tartą


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy