Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Kopytka na jutro
- 300 gramów ziemniaków ugotowanych, te co zostały z dzisiejszego obiadu
- 100 gramów skrobia ziemniaczana
- 1 jajko
- 0,5 łyżeczki sól
- 2 płaskie łyżeczki do herbaty olej kujawski
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- W garnku ugotuj wodę z 1 łyżeczką soli i 1 łyżką oleju.
Wszystkie składniki wymieszaj"Blokada naczynia miksującego" 40s. obr. 3.
Uformuj ciasto w wałek o śred. 2cm i pokrój w romby 2 lub 3cm
i wrzucaj na wrzątek, gotuj 3 min od wypłynięcia na wierzch. Wyjąć łyżką cedzakową. - Możesz podać z kapustą zasmażaną, możesz z kotletem schabowym, możesz z czym lubisz
Ciasto
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zawsze jak zostaną mi ziemniaki z obiadujutro robię kopytka/ Można je podsmażyć z bułką tartą
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz