Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Farsz
- 100 g biała cebula, pokrojona na ćwiartki
- 20 g oleju
- 300 g ziemniaki, ugotowane 20 min, wystudzone
- 250 g twaróg, podzielony na części
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu, mielonego
- 1 łyżeczki majeranku, suszonego
Ciasto
- 400 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 0,5 litra maślanki
- 1 szczypty soli
- 1 łyżeczki sody oczyszczonej
- olej, do smażenia
Sos czosnkowy
- 2 ząbki ząbka czosnku
- 150 g jogurt naturalny
- 150 g majonezu
- 10 g soku z cytryn
- 1 szczypty soli
- 0,5 łyżeczki cukru
-
6
50min
Czas całkowity 50minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 5s/obr.5
Cebulę zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksujacego - Dodać olej, dusić 4 min/120°C/obr.1
- Dodać ziemniaki, twaróg, sól, pieprz, majeranek, wyrobić przy pomocy kopystki 30s/obr. 3,5.
- Z farszu robimy male kuleczki i wrzucamy do ciasta. Nabieramy dużą łyżką ciasto z kuleczką farszu i smażymy na rozgrzanym oleju.
Knysze smażymy z obu stron na złoty kolor. - Do naczynia miksujacego wsypac mąkę, maślankę, jajka, sól, sodę oczyszczoną, wyrobić 2 min/"Ciasto"
Przelać do miski do której będziemy wrzucać kulki farszu - Do naczynia miksującego wrzucić czosnek, miksować 3s/obr.8
Zgarnać kopystką na dno naczynia - Dodać sól, pieprz, cukier, sok z cytryny jogurt, majonez, wymieszać 10s/obr. 3,5
Farsz
Ciasto
Sos czosnkowy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Ciasto i sos czosnkowy wykonujemy podczas gotowania się ziemniaków. Można do farszu dodać liscie natki pietruszki.
Maślanka i jajka powinny mieć temperaturę pokojową.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo ci dziękuję za ten artykuł. Ta...
Bardzo ci dziękuję za ten artykuł. Ta informacja jest dla mnie naprawdę pomocna io games
Later this week I’ll...
Later this week I’ll https://thefitnesssecrets.com/ be answering some questions about our trip to Universal, so if you’re planning at trip there soon, don’t miss that!