Składniki
7 porcja/porcje/porcji
Składniki
- 50 g masło, do smarowania
- 1/3 łyżeczki mielonego pieprzu
- sól, do smaku
- 7 szt jajek, świeżych
- 1/2 pęczek grubego szczypiorku
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9Przyjęcie Bufet Wakacje Piknik Dzieci w kuchni Przystawka Danie główne Dodatek Śniadanie Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek Kolacja Kolacja Przekąska Wegetariańska Przepis dla dzieci Bez alkoholu Łatwe Naturalne Szybkie Kreatywne Niedrogie Przepis dla dużej rodziny Przepis dla 1 osoby Przepis dla 2 osób Przepis dla studenta Przepis dla starszych osób Potrawa wegetariańska Potrawa z jajek (suflet, omlet)
Przygotowanie
1.Pokroić szczypiorek.
2.Silikonowe foremki (IKEA do lodów) wysmarować masłem.
3.Wsypać trochę szczypiorku, wbić jajko, posypać szczypiorkiem, pieprzem oraz solą.
4. Ustawić na dolnej części przystawki Varoma.
5.Do naczynia miksującego wlać 5 MT wody, zagotować.
6.Varomę umieścić na pokrywie TM, parować jajka 9min. obroty poz.2, temp.Varoma.
Jajka w koszulce
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
Porady
Świetne danie obiadowe w plenerze z dodatkiem ryżu, sosu i warzyw sezonowych.
Smacznego!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz