thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 21
opublikowany: 03/06/12
zmieniono dnia: 06/06/12

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu muszle conchigioni
  • 250 g pieczarek
  • 100 g cebuli
  • 250 g filetu z piersi kurczaka
  • 220 g pomidorów świeżych
  • 20 g masła
  • 3 gałązki natki pietruszki
  • 1 gałązka bazylii i oregano
  • pół łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • pół łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • 250 g sera żółtego
  • olej do smażenia, i do posmarowania naczynia

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia włozyć pokrojony na kawałki ser i zmiksować - czas 20 sek, obr.4-5. Ser odłożyć do miseczki na potem.

    2. Do naczynia włożyć obrane i pokrojone na kawałki pieczarki i cebule i zmiksować - czas 20 sek, obr. 3 przy pomocy kopystki i przelozyć na patelnię i podsmażyć. W tym czasie do naczynia włozyć pokrojone na kawałki mięso i zmiksować - czas 20 sek, obr.4. Przełożyć do osobnej miseczki.

    3. Podsmażone pieczarki z cebulą przełożyć do miseczki i na patelnię włozyć mięso wymieszane z przyprawą do kurczaka i podsmażyć.

    4. Do naczynia włozyć świeże pokrojone na kawałki pomidorki i zmiksować - czas 20 sek, obr.4. Nastepnie dodać masło, cukier i gotować czas 2 min, temp.80 st, obr.2. Potem dodać posiekane zioła, sól i pieprz oraz podsmażone pieczarki z cebulą i gotować czas 5 min, temp.80 st, obr.2.

    5. Na koniec dodać podsmażone mięso i połowę sera żółtego i wymieszać czas 20 sek, obr.4-5, pomocna jest kopystka.

    6. Makaron muszle ugotować w osolonej wrzącej wodzie ok 12 minut - muszą być pół twarde.

    7. Żaroodporne naczynie wysmarować lekko olejem, muszle faszerować masą i układać jedna koło drugiej. Piec przez 30 minut w temp.200 stopni z przykryciem. Po 30 minutach zmniejszyć temp. do 170 stopni, zdjąć przykrycie i posypać muszle serem żółtym i zapiec jeszcze przez 10 minut. Podawać z ulubioną surówką.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Faszerowane muszelki :-)

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: