Przejdź do treści

Forum ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA :-)

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.loveMagi jesteś Wielka  tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile Buziaczki  tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.party

z takich prostych rzeczy można wyczarować takie cuda tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile

Z okazji Bożego Narodzenia, Składam Wam serdeczne życzenia. Niech Wam święta miłe będą, Z dźwiękiem śpiewu i kolędą. Z wigilią tuż po zmroku, I w radosnym Nowym Roku.

No to ode mnie też trochę świątecznych przyjemności:

Mój Anioł z gałganków  tmrc_emoticons.smile  Szyłam go całą niedzielę  tmrc_emoticons.smile  

I kartki dla znajomych, rodziny i przyjaciół:

Pozdrawiam serdecznie i życzę ciepła: tego zewnętrznego, bo duży mróz na oknem i tego wewnętrznego, żeby nam serca w tym nawale prac nie zamroziło  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile  

tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.loveElu serdecznie dziękuję, widok jest niesamowity, aniołek  i kartki  są śliczne i pracochłonne  tmrc_emoticons.steve tmrc_emoticons.stevejestem pełna podziwu  tmrc_emoticons.love       W tym szczególnym i magicznym dniu ( 12.12.2012 ) życzę Wszystkim Miłośnikom TM,aby spełniły się marzenia, te duże i małe skrywane na dnie serduszka. Pozdrawiam serdecznie  tmrc_emoticons.love

Swietne Elu tmrc_emoticons.bigsmile Kto robil kartki, Ty czy còrcia? Powiedz mi, jak z noga ?

Grazynko, dzieki za piekne slowa tmrc_emoticons.love   I ja ròwniez Ci zycze wspanialego dnia tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love   I buziaki dla wszystkich tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love

Magi, wspaniale sa te choineczki tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party  Czy Twoja mama robi na zamòwienia, czy to tylko wspaniale hobby ?? tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile

Witam ....nie wiem czy w dobrym miejscu piszę , ale bardzo potrzebuję przepisu na sprawdzoną tradycyjną zupę grzybową tmrc_emoticons.smile) .... dzięki TM zachciało mi się zrobić pierwsze Świeta Bożego Narodzenia u siebie w domu .... barszczyk do uszek  juz mam "obcykany " , ale nie mam przepisu na grzybową ....jestem świeżynką w TM i gotowaniu poproszę o wyrozumiałość tmrc_emoticons.smile)

Pozdrawiam śnieżnie tmrc_emoticons.smile)

ps. piękne rzeczy Panie tworzycie tmrc_emoticons.smile)

Oczywiście, przepisownia ma takową zupę w swoim zbiorku. Wejdź  w przepisy "ZUPY" i tam znajdziesz  zupy grzybowe. Ja już gotowałam i  tutaj podaję link :

http://www.przepisownia.pl/przepisy/aromatyczna-zupa-krem-z-borowik%C3%B3w-suszonych/340745#comment-33864

A ja w zeszłym roku zamieściłam przepis na zupę grzybową mojej babci, oczywiście trochę zmodyfikowany i przystosowany do TM:

http://www.przepisownia.pl/przepisy/wigilijny-krem-grzybowy/438261 

Gratuluję odwagi w podjęciu decyzji o Świętach we własnym domu  tmrc_emoticons.smile  i życzę sukcesu  tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.smile  

Elu nie moge otworzyć Twojego linku tmrc_emoticons.crazy  ale poradzę sobie inaczej tmrc_emoticons.wink Gabrysiu dziękuję za przypomnienie przepisu tmrc_emoticons.smile Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.bigsmile

...dziękuje bardzo za przepis , muszę jutro  wypróbować , żeby nie dać plamy   tmrc_emoticons.crazy

... trzymajcie za mnie kciuki bardzo chiałabym , żeby wszystko wyszło dobre tmrc_emoticons.love

.... właśnie sobie poszperałam wśród starszych zdjęć i znalazłam swoie "świąteczne " dzieła tmrc_emoticons.smile

Ojoj ależ nam się świeta rozkręciły, jak miło tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

Elu piękny aniołek, widzę, że podzielasz moją pasję tworzenia kartek światecznych dla najblizszych osób i przyjaciół tmrc_emoticons.lol ja już od kilku lat z Krzysiem tak miło spędzamy czas tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol mamy z tego prawdziwą frajdę tmrc_emoticons.lol

Alpina witaj, piekne figurki tmrc_emoticons.lol napewno ślicznie wyglądają na choince tmrc_emoticons.lol

Verciu Mama robi również na zamówienia, sprzedałyśmy już kilkanaście sztuk tmrc_emoticons.lol

Dziewczyny dziękuję za życzenia na watku i piekne slowa płynące z głębi serca, tak miło i cieplutko sie zrobiło tmrc_emoticons.lol jesteście kochane tmrc_emoticons.lol

A teraz zdjęcie obiecanego aniołka na konkurs - z piernika tmrc_emoticons.lol

Miłego wieczorku tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.lol :O tmrc_emoticons.steveDziewczynki ale jesteście zdolne  tmrc_emoticons.love

I ja jutro skoncze swoja prace, w koncu, to tez wstawie tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.party   Dziewczyny maja talent tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Jak dam rade, bo dzis cos jest nie tak i moge wstawic zadnego zdjecia tmrc_emoticons.crazy  Chcialam wstawic cos fajnego, ale nie dalam rady tmrc_emoticons.crazy  Miejmy nadzieje, ze jutro bedzie ok tmrc_emoticons.smile

I ja cos dorzucam, z wielka trudnoscia, bo komp nie chce mi wstawiac zdjec.... nie wiem, co jest tmrc_emoticons.aw

Vercia, co to za cudo??? Że szopka to widać ale z czego zrobiona? Ty zdolniacho, sama wyczarowałaś takie cudeńka?

Szkoda, że nie można powiększyć zdjęcia  tmrc_emoticons.puzzled  

1,5 miesiaca pracy , ufff... Ale zdazylam przed swietami tmrc_emoticons.bigsmile   Szopka jest z kartonikòw, pudelek, pokryta gniecionym papierem popryskanym farbkami- sprayem. Figurki sa kupione, Reszta to tez zbieranina- mech, patyczki, wszystko poprzyklejane.  Sa kawalki kory, drewienka.... Moja pierwsza szopka tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party  Zbieralam sie co roku, w koncu nie bylo czasu i wyciagalam z pudla gotowa. Tym razem sie wzielam tmrc_emoticons.bigsmile   Ale satysfakcja tmrc_emoticons.bigsmile   Doczepilam swiatelka, podlaczylam, i sieci sobie, obok choinki tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile

Weroniczko jesteś wszechstronnie utalentowana tmrc_emoticons.smile

dziękuję za przepiękną kartkę świąteczną tmrc_emoticons.love Pokazałam ją wczoraj znajomym w biurze w Łodzi tmrc_emoticons.smile U mnie znajdzie się dla niej w domu honorowe miejsce, pod choinką tmrc_emoticons.smile

buziaki cmok, cmok Kasia tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.smile

tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.loveVeroniko  tmrc_emoticons.love brak mi słów,ale Ty nas zaskakujesz swoimi talentami  :O :OVercia dziekuję za Wszystko co robisz dla nas tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Kasiu, ciesze sie, ze kartka doszla tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  A szopka, to ja sama jestem jeszcze zaskoczona :O :O :O  Myslalam, ze jej nigdy nie skoncze, a to brakowalo zawsze czegos, a to nie bylo czasu, no i wydawalo mi sie bardzo trudne do zrealizowania tmrc_emoticons.smile  Trzeba czasu, cierpliwosci, lazenia za materialami do "budowy", troche fantazji i checi tmrc_emoticons.smile  I duuuuuzo dobrego kleju tmrc_emoticons.wink  Ale Wam powiem, ze moja sie chowa przy innych, ktòre widzialam tmrc_emoticons.aw  Na przyszly rok, to zamòwie figurki u naszej "super-artystki" , te z masy solnej, i inne, mini-choineczki u mamy Magi, u Gabrysi, reszta dziewczyn tez pomoze, bo uzdolnione sa wszystkie.... tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love  Wtedy "odwale" szopke tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party  Tyle, ze zaczne ja latem, jak mam wiecej czasu tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile

Dziewczyny, chce sie podzielic z Wami swietnymi i zdrowymi pomyslami na choineczki. Do przygotowania na ostatnia chwile, i bez Thermosia, co prawda, ale oplaci sie tmrc_emoticons.smile Jak ktos sie zdecyduje, opisze, jak zrobic (wykonanie jest nieslychanie proste ) tmrc_emoticons.smile)))))))  

Kilka moich nowych ozdòbek tmrc_emoticons.bigsmile

Dziewczyny wpadam dosłownie biegiem na sekundkę, wyjeżdzam właśnie na wekend do rodziców, jestem już spakowana i wracam w niedzielę tmrc_emoticons.lol milego smacznego i cieplutkiego wekendu wszystkim zyczę, buziaczki tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

Baw sie dobrze Magi tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love   I odpocznij troche tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love  I czekamy na Ciebie do niedzieli tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Witajcie  tmrc_emoticons.lol pozdrowienia z zaśnieżonych Borów Tucholskich tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

Wstawiam jeszcze kilka fotek choineczek mojej Mamusi tmrc_emoticons.lolktóre właśnie zrobiła tmrc_emoticons.lol

Miłego wekendu tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol 

Magi dziękuję za pozdrowienia z Tucholskich Borów, byłam tam 15 lat temu, piękne okolice  tmrc_emoticons.smile Marzenko piękne choineczki  Mamusia tworzy same Arcydzieła tmrc_emoticons.love Pozdrawiam serdecznie całą Twoją Rodzinę tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love

I dziekuje, i sle pozdrowienia tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Choineczki przesliczne tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile

Kurcze - zjadło mi posta tmrc_emoticons.aw

Szukam pomocy podziwiając piękne ozdoby waszego rękodzieła.

Zrobiłam te polewę http://przepisownia.pl/przepisy/polewa-czekoladowa/341268#comment-34092

Niestety od 3 godzin nie chce zrobic sie twarda, nadal sie klei naq pierniczkach. Jestem zrozpaczona jak je przechowywać. W smaku i wyglądzie jest super ale klei się. Co robic? Jaki macie sprawdzony przepis na sztywną polewę?

Dziękuję Dziewczyny w swoim imieniu i w imieniu Mamci tmrc_emoticons.lol wróciłam wypoczęta - cały wekend robiłyśmy z Mamą choinki, teraz ja sama umiem je robić i tak się wciągnęłam, ze hej, super relaks i przyjemność tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

Pozdrowionka kochane tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

Karolino, mam nadzieję, że do tej pory Twoja polewa już dobrze zastygła. Ja do smarowania pierniczków robię polewę wg takiego przepisu:

60 g cukru  + tabliczka 100g gorzkiej czekolady+ 100 g masła lub margaryny + 30 g śmietany kremówki 30% + 1 żółtko + 2 łyżki kakao = czekoladę i cukier zmiksować 10 s / obr 8, założyć motylek, dodać resztę składników i podgrzewać 3 min / 70*C / obr.3 Potem studzę ale nie do końca i pędzelkiem nakładam cienką warstwę na pierniczki, pierniki, makowce. Ta warstwa nie jest gruba ale dzięki temu szybko wyschnie, ładnie się błyszczy i nie kruszy się podczas krojenia ciast.  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.cooking_7  

tmrc_emoticons.love Elu dziękuję za przepis na polewę. tmrc_emoticons.smile Mam już kilka przepisów,ale nie wszystkie sprawdziłam tmrc_emoticons.wink wypróbuję Twoją polewę. Pozdrawiam tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love