Magi jesteś Wielka
Buziaczki
Forum ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA :-)
z takich prostych rzeczy można wyczarować takie cuda
Z okazji Bożego Narodzenia, Składam Wam serdeczne życzenia. Niech Wam święta miłe będą, Z dźwiękiem śpiewu i kolędą. Z wigilią tuż po zmroku, I w radosnym Nowym Roku.
No to ode mnie też trochę świątecznych przyjemności:
Mój Anioł z gałganków Szyłam go całą niedzielę
I kartki dla znajomych, rodziny i przyjaciół:
Pozdrawiam serdecznie i życzę ciepła: tego zewnętrznego, bo duży mróz na oknem i tego wewnętrznego, żeby nam serca w tym nawale prac nie zamroziło
Elu serdecznie dziękuję, widok jest niesamowity, aniołek i kartki są śliczne i pracochłonne
jestem pełna podziwu
W tym szczególnym i magicznym dniu ( 12.12.2012 ) życzę Wszystkim Miłośnikom TM,aby spełniły się marzenia, te duże i małe skrywane na dnie serduszka. Pozdrawiam serdecznie
Swietne Elu Kto robil kartki, Ty czy còrcia? Powiedz mi, jak z noga ?
Grazynko, dzieki za piekne slowa I ja ròwniez Ci zycze wspanialego dnia
I buziaki dla wszystkich
Magi, wspaniale sa te choineczki
Czy Twoja mama robi na zamòwienia, czy to tylko wspaniale hobby ??
Witam ....nie wiem czy w dobrym miejscu piszę , ale bardzo potrzebuję przepisu na sprawdzoną tradycyjną zupę grzybową ) .... dzięki TM zachciało mi się zrobić pierwsze Świeta Bożego Narodzenia u siebie w domu .... barszczyk do uszek juz mam "obcykany " , ale nie mam przepisu na grzybową ....jestem świeżynką w TM i gotowaniu poproszę o wyrozumiałość
)
Pozdrawiam śnieżnie )
ps. piękne rzeczy Panie tworzycie )
Oczywiście, przepisownia ma takową zupę w swoim zbiorku. Wejdź w przepisy "ZUPY" i tam znajdziesz zupy grzybowe. Ja już gotowałam i tutaj podaję link :
A ja w zeszłym roku zamieściłam przepis na zupę grzybową mojej babci, oczywiście trochę zmodyfikowany i przystosowany do TM:
http://www.przepisownia.pl/przepisy/wigilijny-krem-grzybowy/438261
Gratuluję odwagi w podjęciu decyzji o Świętach we własnym domu i życzę sukcesu
Elu nie moge otworzyć Twojego linku ale poradzę sobie inaczej
Gabrysiu dziękuję za przypomnienie przepisu
Pozdrawiam serdecznie
...dziękuje bardzo za przepis , muszę jutro wypróbować , żeby nie dać plamy
... trzymajcie za mnie kciuki bardzo chiałabym , żeby wszystko wyszło dobre
.... właśnie sobie poszperałam wśród starszych zdjęć i znalazłam swoie "świąteczne " dzieła
Ojoj ależ nam się świeta rozkręciły, jak miło
Elu piękny aniołek, widzę, że podzielasz moją pasję tworzenia kartek światecznych dla najblizszych osób i przyjaciół ja już od kilku lat z Krzysiem tak miło spędzamy czas
mamy z tego prawdziwą frajdę
Alpina witaj, piekne figurki napewno ślicznie wyglądają na choince
Verciu Mama robi również na zamówienia, sprzedałyśmy już kilkanaście sztuk
Dziewczyny dziękuję za życzenia na watku i piekne slowa płynące z głębi serca, tak miło i cieplutko sie zrobiło jesteście kochane
A teraz zdjęcie obiecanego aniołka na konkurs - z piernika
Miłego wieczorku
:O
Dziewczynki ale jesteście zdolne
I ja jutro skoncze swoja prace, w koncu, to tez wstawie
Dziewczyny maja talent
Jak dam rade, bo dzis cos jest nie tak i moge wstawic zadnego zdjecia Chcialam wstawic cos fajnego, ale nie dalam rady
Miejmy nadzieje, ze jutro bedzie ok
I ja cos dorzucam, z wielka trudnoscia, bo komp nie chce mi wstawiac zdjec.... nie wiem, co jest
Vercia, co to za cudo??? Że szopka to widać ale z czego zrobiona? Ty zdolniacho, sama wyczarowałaś takie cudeńka?
Szkoda, że nie można powiększyć zdjęcia
1,5 miesiaca pracy , ufff... Ale zdazylam przed swietami Szopka jest z kartonikòw, pudelek, pokryta gniecionym papierem popryskanym farbkami- sprayem. Figurki sa kupione, Reszta to tez zbieranina- mech, patyczki, wszystko poprzyklejane. Sa kawalki kory, drewienka.... Moja pierwsza szopka
Zbieralam sie co roku, w koncu nie bylo czasu i wyciagalam z pudla gotowa. Tym razem sie wzielam
Ale satysfakcja
Doczepilam swiatelka, podlaczylam, i sieci sobie, obok choinki
Weroniczko jesteś wszechstronnie utalentowana
dziękuję za przepiękną kartkę świąteczną Pokazałam ją wczoraj znajomym w biurze w Łodzi
U mnie znajdzie się dla niej w domu honorowe miejsce, pod choinką
buziaki cmok, cmok Kasia
Veroniko
brak mi słów,ale Ty nas zaskakujesz swoimi talentami :O :OVercia dziekuję za Wszystko co robisz dla nas
Kasiu, ciesze sie, ze kartka doszla
A szopka, to ja sama jestem jeszcze zaskoczona :O :O :O Myslalam, ze jej nigdy nie skoncze, a to brakowalo zawsze czegos, a to nie bylo czasu, no i wydawalo mi sie bardzo trudne do zrealizowania
Trzeba czasu, cierpliwosci, lazenia za materialami do "budowy", troche fantazji i checi
I duuuuuzo dobrego kleju
Ale Wam powiem, ze moja sie chowa przy innych, ktòre widzialam
Na przyszly rok, to zamòwie figurki u naszej "super-artystki" , te z masy solnej, i inne, mini-choineczki u mamy Magi, u Gabrysi, reszta dziewczyn tez pomoze, bo uzdolnione sa wszystkie....
Wtedy "odwale" szopke
Tyle, ze zaczne ja latem, jak mam wiecej czasu
Dziewczyny, chce sie podzielic z Wami swietnymi i zdrowymi pomyslami na choineczki. Do przygotowania na ostatnia chwile, i bez Thermosia, co prawda, ale oplaci sie Jak ktos sie zdecyduje, opisze, jak zrobic (wykonanie jest nieslychanie proste )
)))))))
Kilka moich nowych ozdòbek
Dziewczyny wpadam dosłownie biegiem na sekundkę, wyjeżdzam właśnie na wekend do rodziców, jestem już spakowana i wracam w niedzielę milego smacznego i cieplutkiego wekendu wszystkim zyczę, buziaczki
Baw sie dobrze Magi
I odpocznij troche
I czekamy na Ciebie do niedzieli
Witajcie pozdrowienia z zaśnieżonych Borów Tucholskich
Wstawiam jeszcze kilka fotek choineczek mojej Mamusi które właśnie zrobiła
Miłego wekendu
Magi dziękuję za pozdrowienia z Tucholskich Borów, byłam tam 15 lat temu, piękne okolice Marzenko piękne choineczki Mamusia tworzy same Arcydzieła
Pozdrawiam serdecznie całą Twoją Rodzinę
I dziekuje, i sle pozdrowienia
Choineczki przesliczne
Kurcze - zjadło mi posta
Szukam pomocy podziwiając piękne ozdoby waszego rękodzieła.
Zrobiłam te polewę http://przepisownia.pl/przepisy/polewa-czekoladowa/341268#comment-34092
Niestety od 3 godzin nie chce zrobic sie twarda, nadal sie klei naq pierniczkach. Jestem zrozpaczona jak je przechowywać. W smaku i wyglądzie jest super ale klei się. Co robic? Jaki macie sprawdzony przepis na sztywną polewę?
Dziękuję Dziewczyny w swoim imieniu i w imieniu Mamci wróciłam wypoczęta - cały wekend robiłyśmy z Mamą choinki, teraz ja sama umiem je robić i tak się wciągnęłam, ze hej, super relaks i przyjemność
Pozdrowionka kochane
Karolino, mam nadzieję, że do tej pory Twoja polewa już dobrze zastygła. Ja do smarowania pierniczków robię polewę wg takiego przepisu:
60 g cukru + tabliczka 100g gorzkiej czekolady+ 100 g masła lub margaryny + 30 g śmietany kremówki 30% + 1 żółtko + 2 łyżki kakao = czekoladę i cukier zmiksować 10 s / obr 8, założyć motylek, dodać resztę składników i podgrzewać 3 min / 70*C / obr.3 Potem studzę ale nie do końca i pędzelkiem nakładam cienką warstwę na pierniczki, pierniki, makowce. Ta warstwa nie jest gruba ale dzięki temu szybko wyschnie, ładnie się błyszczy i nie kruszy się podczas krojenia ciast.
Elu dziękuję za przepis na polewę.
Mam już kilka przepisów,ale nie wszystkie sprawdziłam
wypróbuję Twoją polewę. Pozdrawiam