Przejdź do treści

Forum Imieninowe dania :-)

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Zlòz zyczenia Mamie i ode mnie tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile . U nas cisza, nikt nic nie obchodzi, dopiero w grudniu, wszystko razemtmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink . Masz racje, wszyscy racza sie latemtmrc_emoticons.smile  Jak spedzacie ( spedziliscie) urlop? My, troche tu, troche tam, ale wyjazdu do Polski w tym roku, niestety, nie bedzietmrc_emoticons.aw tmrc_emoticons.aw  Szkoda, zobaczymy na przyszly roktmrc_emoticons.smile

Verciu, przecież Ty jesteś cały czas jak na urlopie: to nasi z Polski jeżdżą na urlopy do ciepłych krajów, do Italii też. Moja córka z mężem i dziećmi byli  kilka lat temu na Gargano i do tej pory wzdychają na wspomnienie o tym urlopie. Koniecznie chcą tam jeszcze pojechać i myślę, że tak będzie.  Ja natomiast z mężem kochamy nasz dom, w nim czujemy się najlepiej, od rana do wieczora na dworze, kawka poranna na tarasie, wieczorem grill, po drugiej stronie drogi las i cudowny zapach wieczorem i rano. To nam wystarcza po trudach całego tygodnia. Zresztą  wtym roku u nas cudownie ciepło, jak od wielu lat tak nie było. Po co więc szukać innych miejsc? To dla młodych i silnych. Dla nas spokój i cisza. tmrc_emoticons.love

Masz blisko las, Gabrysiu tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love   Chyba sie do Ciebie wybiore kiedystmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Po tylu latach tutaj, to juz nie urlop. Chcialoby sie do Polski... tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink

tmrc_emoticons.smileWitam  tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.party Imieninowy Klub tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.love przez przypadek trafiłam na tę stronę wszystko przeczytałam i jestem wzruszona tmrc_emoticons.sad tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.bigsmile a życzenia Eli wpisałam jako złote myśli. tmrc_emoticons.love Drogie Panie jesteście WSPANIAŁE tmrc_emoticons.bigsmile Gabrysia ma racje każdy wiek jest piękny. tmrc_emoticons.bigsmile

Ja też mam las blisko i własne podwórko, i ciszę, śpiew ptaków, cykanie świerszczy, kumkanie żab wieczorami.... Wsłuchuję się przez cały rok, podziwiam cudowne zachody słońca, robię dużo zdjęć ( nawet kroplom rosy na trawie tmrc_emoticons.smile  

Ale od czasu do czasu ciągnie mnie gdzieś dalej  tmrc_emoticons.smile 

Kilka razy byłam za granicą: Włochy, Francja, Niemcy, Słowenia i Egipt. Najcieplej było w Egipcie +56*C !!!  tmrc_emoticons.smile  Ale najlepiej wspominam wakacje we Włoszech: proste, ale pyszne jedzenie ze świeżymi ziołami ( wtedy zapragnęłam mieć ogródek ziołowy; załozyłam go po kilku latach, gdy pobudowaliśmy dom); Ciepłe noce na tarasie z lampką wina... Wtedy po raz pierwszy w życiu widziałam świetliki  tmrc_emoticons.love  I mam nadzieję, że kiedyś tam jeszcze pojadę...

Ale się rozmarzyłam   tmrc_emoticons.smile  i to w poniedziałek rano  tmrc_emoticons.smile  a za chwilę czeka mnie prawdziwa rewolucja w domu. Po wyprowadzce syna dwie najmłodsze córki przeprowadzają się do innych pokojów, już nie będą mieszkać razem w jednym... Ciekawy tydzień mi się zapowiada  tmrc_emoticons.wink  Mam nadzieję, że przetrwam  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile  

Elu ja właśnie przeżyłam duży remont w domku tmrc_emoticons.lol istna rewolucja ale warto było tmrc_emoticons.lol ja mam rodzinkę za granicą - Francja, Norwegia, Holandia mam gdzie jeździć tmrc_emoticons.lol ale lubię swoje mieszkanko niestety w bloku tmrc_emoticons.lol rodzice mają domek w lesie i tam odpoczywam w ciszy i spokoju tmrc_emoticons.lol

Vercia przekaże Mamci życzenia, dziękuję tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

Grażynko witamy w gronie i zachęcamy do rozmów tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

Pozdrowionka dziewczyny, uff jak mam gorąco w pracy - 34 stopnie, normalnie się rozpływam tmrc_emoticons.puzzled

Veroniko, gorąco zapraszam, myslę , że z moją córką (chyba wiekiem Tobie bliską) tmrc_emoticons.steve też miałybyście wspólne tematy. Ona uwielbia taniec, ale niestety jej ukochany małżonek nie jest tancerzem. Tańczy więc sama,  amatorsko, dla przyjemności i wciąga w ten taniec swoje córki. Teraz w wakacje tańców nie ma. Są za to inne rozrywki: jazda konna, oczywiście moich wnuczek. Konie ich oczarowały!  tmrc_emoticons.steve

Fajnie mieć w zyciu swoje pasje i realizowac je mimo wszytsko. Ja też uwielbiam taniec, mój małżonek niestety nie, ale to mi nie przeszkadza i często spędzam czas tańcząc. Oczywiście uwielbiam też gotowanie i tu mój luby mnie popiera, bo bardzo mu wszystko smakuję - spróbował by powiedzieć, ze mu nie smakuję co nie dziewczyny tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.lol moją pasją są też zwierzaczki, mam psiaka i przyroda tmrc_emoticons.lol pozdrawiam tmrc_emoticons.love

Fajnie macietmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile  My, co prawda, tez mieszkamy w ladnym miejscu, ale chcialoby sie zmiany,od czasu do czasu tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile . Tez mam papuge gadajaca, jak wlocze TM, od razu dzrze sie, ze "pappa", chce jesc tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol  Uwielbia purea ziemniaczane, makaron, ale w zasadzie, to je prawie wszystko, nie marudzi, kocha uczestniczyc w gotowaniutmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Mamy tez psa ( mielismy 3, ale w zeszlym roku jeden zachorowal i nie bylo ratunku, a drugi przezyl swoje latka, no i zostal sie jedentmrc_emoticons.aw  ), mamy wrone, papuzki nierozlaczki ( 15 par), mamy 10 zòlwi, tych 100- letnich, 4 kanarki, w zeszlym roku mielismy 2 bazanty nawet, mamy rybki na dworzu, w " baseniku- fontannie", mamy tez zeberki ( tzw. amadyna zebrowata)... istne zoo. Fakt, ze miejsca jest, ale sporo jest tegotmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Gotowanie, tak jak mòwicie, jest dla wszystkich, smakuje.... taniec jest dla mnie i dla meza ( zaszantazowalam go kiedys, zapisalismy sie wiec do szkoly i mu sie spodobalotmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  ), moja còrka tanczy Hip- Hop, czytamy sporo ( ja i còrka, mego meza zabij, a nie bedzie czytal), mysliwstwo i wedkarstwo- mego meza ( my z còrka kibicujemy, by nic nie zastrzeliltmrc_emoticons.wink  ), od czasu do czasu jezdzimy na rajdy motocyklowe ( starodawnych motoròw), mamy kilka pucharòw. czasem bierzemy udzial w konkursach tanca, lubimy wyskoczyc w gòry, poszwedac sie troche, nazbierac jezyn ..... zajecia jest...., no i sie pracuje, oczywiscietmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink . Teraz, latem, jak szkola jest zamknieta, jest duzo rozrywek na molo (mieszkamy nad morzem), przedstawienia, tance, piosenki, poezja, kramy z ksiazkami, ròznosci.... Wiadomo, nie robimy wszystkiego naraz, raz to, raz tamto.... Zawsze cos wymyslimy... Wczoraj wieczorem, np. na molo byly piosenki, skecze, wiersze w dialekcie rzymskim, bylismy ze znajomymi , smiechu bylo, co niemiara.... Nie nudzimy sie nigdy.... Od czasu do czasu odpoczywamy, oczywiscietmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink

Znowu napisalam caly poemat, ale ja jestem nieslychanie gadatliwy czlowiek, odkad nauczylam sie mòwic, tak mòwi mama, mòwila wychowawczyni w przedszkolu, pani w szkole stwierdzila, ze na matematyce, liczylam i spiewalam, mòj maz slucha, czasem sie odezwie, ale nic nie mòwi ( pewnie sie po prostu przyzwyczail, albo zrezygnowal juz z powstrzymania mnie od gadaniatmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink . Starczy... dobranoc tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile

Veronico! podziwiamy Twój zapłał i radość życiatmrc_emoticons.smile

A teraz prosimy przepis na eliksir dostarczający tak dużej ilości energii tmrc_emoticons.smile

Tak, tak, oby takich ludzi było więcej! Życie byłoby weselsze. Ktoś jednak musi rozruszać towarzystwo, a Ty Veroniko czynisz to na przepisowni. Bez ciebie chyba byłoby smętnie. Prawda Mixi? tmrc_emoticons.bigsmile Ojej, siedzę tu już ponad godzinę, a mój dżemik z ananasów leży i czeka. Na razie.... tmrc_emoticons.love

Ahahahahatmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol . Dobretmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Oto przepis:

- 500g mojego charakteru

- 500g slonca

-  2 filizanki kawy

- szczypta ostrej papryczki

- 1 op. usmiechu

- szczypta checi do zycia

Wlozyc do tinymce_custom_buttons.locked"tinymce_custom_buttons.locked" wszystkie skladniki, 10sek / Turbo !!!

Pic po 1 szklaneczce dziennie tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile

Porada: korzystac z zycia , ile sie da i brac garsciami wszystko , co przyniesie dobregotmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink

Gabrysiu, taki mòj charakter... od malego wszedzie mnie pelno i gadam na okraglo.... Rodzinka bylaby bardzo zaskoczona, gdybym siedziala cicho i nie namieszala i tutaj, na Przepisownitmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink

Przypominasz mi moją młodszą wnuczkę Kasię, która gada bez przerwy, a jak nie gada to śpiewa. Wszędzie jej pełno, a jak jej nie ma , to głucha cisza i pustka! tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink

tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.love  

Podziwiam i pozdrawiam  tmrc_emoticons.smile  

Veroniko podziwiam twój zapał i energię tmrc_emoticons.love oraz to że twój mąż podziela twoje zainteresowania tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.party Ja nie narzekam tmrc_emoticons.wink , ale mój mąż jest domatorem gra na skrzypcach ale tylko tak dla siebie.Mamy działkę i pieska tmrc_emoticons.smile .mieszkamy w bloku ale czesto jesteśmy na działce bo nas ciągnie do przyrody tmrc_emoticons.bigsmile Mój mąż jest strasznym łasuchem na słodycze tmrc_emoticons.bigsmile więc wykorzystuję Wasze przepisy tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.party

Dziewczyny ale ze mnie gapa!!! Dzieci przypomniały mi o urodzinach mojego męża / ich ojca  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile  

Na jutro i niedzielę zapowiedzieli się wszyscy i to z sympatiami (kto ma  tmrc_emoticons.wink &nbsptmrc_emoticons.wink razem będzie nas 11 osób. Mąż ma urodziny we wtorek ale wtedy nie mają czasu przyjechać i zmówili się na ten weekend...

Co mi radzicie zrobić? Szybkiego i niezbyt drogiego, najlepiej...

Z góry dziękuję  tmrc_emoticons.smile  

Ojej, Elu. Tak na szybko to trudno strzelić w Twój gust. Zresztą jesteś wyśmienitą Gosposią i sama wiesz najlepiej co jest tanie i szybkie. Ja zrobiłabym barszczyk czerwony z książki "Radość gotowania" , bez zabielania. Tutaj na przepisowni ktoś publikował szybkie paszteciki. Ja Ci je podeślę, bo mam w ulubionych. Na drugie zrobiłabym jakąś tartę. Jeżeli szybko, to można wykorzystać gotowe ciasto francuskie jako spód, a na wierzch różności, np przesmażony boczek pokrojony w kosteczkę i wszystko zalane masą śmietanową ( 100g śmietany, 3 jajka, 1/4 łyżeczki soli, 2 szczypty pieprzu, szczypta gałki muszkatołowej - 10sek/ obr.3-4) Taka tarta jest bardzo syta, sprawdziłam. na deser  soczek z TM. Nie może zabraknąć szampana! Ja proponuję zrobić z dodatkiem zamrożonych brzoskwiń (z puszki) - Rewelacja! tmrc_emoticons.party

tmrc_emoticons.party Elu możesz zrobić pizze i upiec ciasto drożdżowe i pyszne dżemiki do ciasta już zrobiłaś tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.party a tak naprawdę Ty sama masz tyle pomysłów że sobie poradzisz tmrc_emoticons.love

Brava, brava:O :O ... Niedobrze... Tak sie nie robi... tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink . Proponuje, jako przystawke, na poczatek, ( tak troche po wlosku, no i jest goraco),aperytyw owocowy i  melona. ladnego, dojrzalego. Obierz calego ze skòry, ponacinaj, ale nie do konca na srednie kawalki ( dòl ma byc caly), otwòrz go jak kwiatka, kazdy kawalek okrec 2 cienkimi plastrami szynki wedzonej. Swiezo, letnio, szybko. Troche koreczkòw z dobrego zòltego sera i oliwek nadziewanych- na wykalaczkach. Potem albo pizza, albo tarta, jak doradzaja dziewczyny, albo salatka z makaronu na zimno ( chyba wiesz, o jaka mi chodzi?  Taka letnia salatka. U nas bardzo popularne latem. Tez szybkie i swieze.) Albo zròb moje pomidory nadziewane, a na drugiej blaszce ziemniaki, by bylo wiecej. Torcik wymyslisz sama, sprytna z Ciebie kobietka. Potem Salatka owocowa w miseczce z arbuza, sangria, szybkie lody owocowe. To tyle. Lekko, szybko, zdrowo, tanio. Zobacz czy Ci cos podpasitmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  I pòzniej daj znac, co w koncu wymyslilas tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile

Elu, zrób ten tort z arbuza, co jest na pierwszej stronie. Wygląda cudnie i pewnie też smakuje rewelacyjnie. tmrc_emoticons.party

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi. Pomysłów mi na ogół nie brakuje ale spanikowałam i miałam pustkę w głowie. Wstyd mi, że o własnym mężu tak zapomniałam...  tmrc_emoticons.aw  

Gabrysiu dzięki za link do pasztecików -wyglądają super i są szybkie

Veronika, pomysł z melonem BARDZO mi się podoba, a o tych nadziewanych pomidorach też pomyślałam, ze względu na szybkość wykonania...

Tort z arbuza jest super ale mój Grzesiu lubi takie tradycyjne i słodkie  tmrc_emoticons.love Biszkopt już upiekłam a krem zrobię kawowy... Ugotowałam też ulubione lody Grzesia z TLK -czekoladowe, już się mrożą w zamrażarce, zamroziłam też brzoskwinie, ananasa i borówkę amerykańską - na owocowe lody dla reszty rodziny  tmrc_emoticons.lol  

A co do reszty to się jeszcze zastanowię. Impreza będzie dwa dni więc będę miała co robić... Jutro to tu raczej nie zajrzę, chyba że z doskoku i tylko na chwilkę, ale w nd jak już wszystko ucichnie napiszę Wam jak było i co zrobiłam  tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.smile  

Dobrze, że jesteście  tmrc_emoticons.smile czuję wsparcie. Dzięki za wszystkie rady i propozycje

Cieszę się, że wątek kwitnie i dużo dużo tu fajnych porad dotyczących imprezek tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol ja teraz w pracy zostałam odcięta od neta i będę miała dostep tylko w domku tmrc_emoticons.puzzled szkoda ale zmieniliśmy budynek i tam nie ma sieci tmrc_emoticons.aw nic to będę nadrabiała zaległości wieczorami tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol buziaczki kochane tmrc_emoticons.lol

Mam nadzieje tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Nie zniknij nam:O :O :O . Buziaczki tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Oj Vercia kochana nie zniknę, za dobrze mi tu z Wami tmrc_emoticons.lol będę siedziała nawet do północy jak będzie trzeba tmrc_emoticons.lol

Cześć, i po imprezie... tmrc_emoticons.love   niepotrzebnie panikowałam, wszystko udało się SUPER! i nawet jestem wyspana  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile 

W sobotę wykorzystałam pomysły Veroniki: na melona z szynką (bardzo efektownie, podobało się wszystkim), koreczki... a na danie główne pomidory i ziemniaczki. Do pomidorów oprócz ryżu i sera dodałam 0,5 kg mielonego mięsa i było pożywniej (zwłaszcza dla panów  tmrc_emoticons.smile &nbsptmrc_emoticons.wink A wieczorem przenieśliśmy się do ogrodu, gdzie był grill i ognisko -mąż bardzo chciał, żeby było tak jak dawniej. Córki zrobiły sałatkę, ja sos barbeqiu (???) do mięska a samym mięskiem zajęli się synowie - specjaliści  tmrc_emoticons.smile  

Siedzieliśmy dość długo, pomimo tego że było chłodno  tmrc_emoticons.smile  Ale przy ogniu ciepło i wesoło: śpiewaliśmu piosenki, wspominaliśmy dzieciństwo, dzieci opowiadały swoje przygody....  tmrc_emoticons.smile  lubię taki czas, gdy wszyscy są w domu...  tmrc_emoticons.smile  tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.smile mogłabym tak długo przyglądać się wszystkim, słuchać... chwilo trwaj!

A a niedzielę dalej się gościliśmy  tmrc_emoticons.lol   Na śniadanie chłopcy wymyślili jajecznicę na boczku z cebulką  tmrc_emoticons.smile więc ją zrobili... z 35 jajek! Dziewczyny upiekły bułki, ja zrobiłam soczki... Na obiad zupa pomidorowa wykwintna z makaronem i szynka w ziołach, ziemniaczki i 2 surówki ( brokułowa i z surowych buraków-moj Grzesiu ją uwielbia!) Po takim obiedzie obowiązkowy spacer, który skończył się siatkówką na podwórku  tmrc_emoticons.smile  

A potem TORT i deser!  tmrc_emoticons.smile Tort miał być tradycyjny z kremem kawowym ale bałam się, że może się nie uda więc ubiłam tylko śmietanę kremówkę z odrobiną cukru pudru; każdy krążek biszkoptu po nasączeniu smarowałam najpierw dżemem (każy innym) i na nim kładłam śmietanę, całość ubrałam różami z brzoskwiń a dobrą kawę podałąm w filiżankach. Szampan z mrożonymi brzoskwiniami, pomysłu Gabrysi wszystkim bardzo się spodobał. Potem były lody i sorbety i sernik na zimno ( to specjalność córeczki tatusia, więc nie mogło go zabraknąć tmrc_emoticons.smile &nbsptmrc_emoticons.wink  tmrc_emoticons.party  

Wieczorem zrobiliśmy wspólnie wieeelką pizzę ale jedli tylko panowie (mogą jeść cały czas a i tak są szczupli  tmrc_emoticons.love ) a resztę dostali na "wynos".  I nagle zrobiło się cicho... Najmłodsze córki poszły do swoich oddzielnych  tmrc_emoticons.smile pokojów a na dole zostałam ja i mąż. Powycieraliśmy kieliszki i zastawę ślubną  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile oglądając ceremonię zamknięcia igrzysk   tmrc_emoticons.lol  i poszliśmy spać... Grzesiu był zadowolony i wdzięczny, widział że jestem zamyślona i powiedział: "przyjadą, przyjadą, za miesiąc mamy rocznicę ślubu to coś wymyślą i przyjadą... znów bedziesz miała ten wyjątkowy błysk w oczach gdy są wszyscy w domu..." Dobrze mieć dużą rodzinę!  tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.party   tmrc_emoticons.lol 

Dzięki za pomoc i wsparcie  tmrc_emoticons.smile Wszystkie jesteście super! 

Elu niech ta chwila w twoim sercu jak njdłużej trwa tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.party To są piękne uroki dużej rodziny tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.party Cieszę się że przeżyliście piękne chwile RAZEM tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.party Buziaczki

Cieszę się ElaK, że przyjęcie udane tmrc_emoticons.smile

A kto z Was pierwszy w kolejcie do świętowania imienin?

Elu, a czy złożyłaś Mężusiowi życzenia urodzinowe od kumpelek  Thermomiksówek z Forum? Jeszcze na to czas, bo jak pamiętam , ma urodziny we wtorek.  STO LAT Panie Grzegorzu! Lubię to imię, bo znam tylko fajnych Grzegorzów. Twój mąż pewno do takich należy!  tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Eluniu super, że przyjęcie się udało tmrc_emoticons.smile jesteś wspaniałą gospodynią i zawsze sobie poradzisz tmrc_emoticons.smile na medal tmrc_emoticons.smile ja też bardzo lubię czas spędzony z rodzinką, gdy jesteśmy wszyscy razem tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile to są tylko nasze chwile, piękne i dające mnóstwo wspomnień tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile

Dopiero teraz przeczytalam " spowiedz " Eli, z urodzin. Skladam spòznione zyczenia ( i przepraszam), ciesze sie, ze wszystko sie udalotmrc_emoticons.smile  My wiedzialysmy z gòry, ze sie uda... poznalysmy Cie juz na tyle.... Zawsze i wszedzie sobie poradzisz tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  No to kiedy ta rocznica??? Przyjezdzamytmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party

No rocznica u Eluni napewno w połowie września, chyba tmrc_emoticons.wink Elu bedziesz musiała przygotowac wiecej jedzonka bo bedziesz miala wiecej gosci hihihihi tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  no to dziewczyny kto nastepny z imprezką ????? ja mam we wrzesniu urodzinki tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile ale myslę, że jeszcze ktoś wcześniej bedzie balował tmrc_emoticons.party

Dziewczyny rocznica wg kalendarza była wczoraj, czyli 1 września  tmrc_emoticons.love  W TV obchodzą co roku kolejne rocznice wybuchu II wojny światowej a my obchodzimy naszą  tmrc_emoticons.smile   W tym roku to już 28!!! Było super <3 <3 <3 wiele osób się dziwi, jak można być w sobie tak zakochanym przez tyle lat?! Można...  tmrc_emoticons.love    tmrc_emoticons.love   Byliśmy sami (dzieci u Babci), były świece, kwiaty, szampan... kolacja we dwoje....

Obchody w większym gronie będą za dwa tygodnie  tmrc_emoticons.smile  

A jutro są imieniny mojego Grzesia, ale obchodzimy je skromnie  tmrc_emoticons.smile  

Eluniu to w takim razie wszystkiego naj naj z okazji rocznicy tmrc_emoticons.lol 28 lat, pieknie tmrc_emoticons.lol zyczę Wam dalszych 100 razem tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol zawsze mnie cieszy jak ludzie sa ze sobą tak szczęśliwi, ciągle zakochani tmrc_emoticons.smile ja z moim mężem 13 lat i ciągle jest pięknie, nie nudzimy się sobą i bardzo sie kochamy, mam wrażenie że z roku na rok jeszcze bardziej, umacniają naszą miłość różne wydarzenia w życiu tmrc_emoticons.smile zawsze za sobą bardzo tęsknimy i wiecie co wcale się nie kłócimy, zdażają się drobne sprzeczki ale jest to raczej wymiana zdań, poglądów tmrc_emoticons.smile

Eluniu fajnie tak żyć, co tmrc_emoticons.lol życie jest barwniejsze tmrc_emoticons.lol ciekawsze i piekne takie pełne miłości tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol my też mamy rocznice we wrześniu tmrc_emoticons.lol

I przekaż Grzesiowi najserdeczniejsze życzenia imieninowe tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

A teraz już uciekam, bo rano trzeba wstać tmrc_emoticons.lol a oczy mi sie kleją tmrc_emoticons.lol a na 9.00 początek roku tmrc_emoticons.smile do juterka kochane tmrc_emoticons.smile

tmrc_emoticons.smile Kolorowych snów Marzenko tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.lol

tmrc_emoticons.smile  Elu dołączam się do życzeń tmrc_emoticons.party   tmrc_emoticons.love przekaż mężowi najserdeczniejsze życzenia imieninowe tmrc_emoticons.party   życzę Wam 100 lat w zdrowiu i pociechy z potomstwa tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.party   tmrc_emoticons.love

Dziękuję dziewczyny, życzenia przekazałam, Grześ prosi żeby podziękować i pyta kiedy ma się wynieść z domu, żeby nam zostawić na tym babskim zjeździe wolną chatę  tmrc_emoticons.wink  

Elu, ja dopiero teraz jestem tutaj, ale najserdeczniejsze życzenia dla Was- Ciebie i Twojego Grzesia z okazji tej rocznicy. Żyjcie nadal w wielkiej miłości i poszanowaniu. To dziś bardzo ważne , aczkolwiek coraz mniej modne, szczególnie wśród młodych. My z mężem w tym roku , w październiku , świętować będziemy 40 rocznice ślubu!  Zawsze razem , wspólnie w radości i smutkach!  Tworzymy bardzo silnie zżytą rodzinę, bo rodzina to tez nasza córka i jej rodzinka (wspaniali teściowie),  nasze ukochane wnuczki  i wreszcie jedyna , która pozostała nam - Mama  (84 lata) mojego męża. tmrc_emoticons.love

Cieszę się, że nasze dzieci widzą to, że się kochamy  tmrc_emoticons.smile  Widzą też, że czasem jest ciężko, że trudno nam rozmawiać, że czasem są łzy... ale potem widzą, że się godzimy, obejmujemy i całujemy... i że te trudności nas wzmacniają...

Wczoraj podczas składania życzeń syn mi powiedzial, że wysoko podnieśliśmy poprzeczkę i trudno nas będzie pobić  tmrc_emoticons.smile  A tak na serio to dziękował, że swoją wzajemną miłością daliśmy mu przykład jak można z jedną osobą iść przez całe życie, że to wbrew dzisiejszym modom jest możliwe i dlatego on nie zadowala się przelotną znajomością, tylko szuka i czeka na tą jedną-JEDYNĄ  tmrc_emoticons.love  

Gabrysiu, dziękuję za życzenia  tmrc_emoticons.smile  My przy Was to oseski  tmrc_emoticons.smile  

tmrc_emoticons.love Kochane Dziewczyny  czytając wasze wypowiedzi wzruszyłam się   tmrc_emoticons.love  bardzo tmrc_emoticons.love to jest bardzo ważne,gdy wzorem do naśladowania są rodzice. Życie usłane jest i radosnymi i smutnymi chwilami,które w jedności pokonujemy. 8 września z meżem bedziemy  świętowali 39 rocznicę ślubu tmrc_emoticons.bigsmile nadal cieszymy się że mamy siebie.Jesteśmy sami bo syn i córka zalożyli swoje szczęśliwe rodziny, mamy dwie wnusie 11 i 8 lat.Rodzina jest największą wartością, najpiekniejszy skarb. tmrc_emoticons.love   Serdecznie pozdrawiam tmrc_emoticons.smile

Grażynko i Ty masz rocznicę we wrzesniu, ale fajnie, wrzesień miesiącem zakochanych par tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Grażynko, to jesteśmy blisko siebie rocznicami ślubu. Dużo , dużo wspólnych lat życia życzę Tobie i małżonkowi, oczywiście w zdrowiu z TM!                          Ja tez mam dwie wnusie 12 i 7 lat, ale jedną córkę i wspaniałego zięcia.

Potwierdzam - Rodzina jest największą wartością w ż tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love yciu!

Tak rodzina jest najważniejsza tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

Dolaczam sie do wszelkich zyczen tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile Dla Eli i meza, imieninowe dla meza oraz zycze wszystkim dalszego wspanialego pozycia malzenskiegotmrc_emoticons.smile  Nic nie bede dodawac, bo napisalyscie juz wszystkotmrc_emoticons.smile  Ciesze sie zawsze ze szczescia innych tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love   My obchodzilismy juz rocznice, ale we wrzesniu obchodza moi rodzice, 42- ga tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Buziaczki dla wszystkich tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Dzięki raz jeszcze za wszystkie życzenia  tmrc_emoticons.smile  

wakacje się skończyły, rok szkolny się rozpoczął a wraz z nim wróciły wszystkie obowiązki i czasu do posiedzenia przy kompie zrobiło sie nagle bardzo mało  tmrc_emoticons.aw  niestety nie będę mogła "bywać" tu codziennie...