Przejdź do treści

Forum 30 000 Użytkownik Forum Przepisowni

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Kochani,

bardzo nam miło Was poinformować, że na forum Przepisownia.pl zarejestrował się 30 000 Użytkownik: IwonaM.

Gratulujemy i serdecznie witamy!

Z tej okazji zapraszamy pozostałych Użytkowników do udziału w aktywnej konwersacji na temat Waszego ulubionego przepisu, funkcji, z których najchętniej korzystacie używając Thermomix, książki, do której najczęściej zaglądacie, aby zaczerpnąć kulinarnej inspiracji lub kolekcji zawierającej Wasz ulubiony zestaw dań.Na wypowiedzi czekamy bezpośrednio na forum

w sekcji 30 000 Użytkownik Forum Przepisowni

do piątku 03go kwietnia 2015 r. godz. 23:59.

Najciekawsze zostaną ocenione przez trzyosobowe jury Działu Marketingu Vorwerk Polska Thermomix oraz nagrodzone upominkiem.

Pozdrawiamy,


Świetny pomysł, bardzo się mi podoba.

Pozdrawiam.


No no jest nas już bardzo bardzo dużo ale .....Ja swojego TM kocham i w związku z tym wszystko co jest z nim związane jest obłędnie superowe .Mam tez swoje narowy i to widać w moich przepisach ,lubię zmieniać modyfikować ,a potem "wymądrzać się "na forum ,chociaz zrobienie własnego przepisu(przerobionego)jest żmudną pracą ,natomiast komentarze pochlebne są zapłatą .Moją Biblią jest Radość gotowania a szkołą forum  Przepisowni .Pozdrawiam wszystkich zakręconych TM-wiczów ,a zwłaszcza 300000 użytkownika

                               


tmrc_emoticons.love Miło powitać 30 000 Użytkownika TM tmrc_emoticons.love


najlepsza funkcja TM? Dla mnie zdecydownie to, że skutecznie zaczarował mega męża!

Funkcjonalność, nowoczesna obsługa i wygląd (mąż lubi gadżety) oraz zachęcający (bo udany) efekt końcowy sprawiły, że wręcz wyrywa się do robienia obiadu/kolacji. A odkąd mamy ten sprzęt w domu (15. stycznia), nie kupujemy pieczywa. I to nie ja jestem odpowiedzialna za chleb w naszym domu.... Najlepiej robi to mój MĄŻ! Jego wcześniejsze dokonania w kuchni? herbata i jajecznica tmrc_emoticons.lol

Chyba lepszej funkcjonalności nie trzeba wymieniać tmrc_emoticons.smile))


Dla mnie thermomix jest najlepszym pomocnikiem w kuchni, małą przetwórnią zamieniającą zwykłe , podstawowe produkty w zdrowe i przesmaczne dania. Bez własnego chlebka nie mogłabym się jużobejść, a najlepiej lubię ten z ziemniakami, który sama trochę zmodyfikowałam i opublikowałam dla przyjaciół z przepisowni. Książki są wszystkie cudowne i kuszą pięknymi zdjęciami potraw. Na ich widok dostaje się oczopląsu, nie mówiąc o pobudzeniu kubków smakowych. Najczęściej jednak zaglądam do "Radości gotowania", może dlatego, że to mój pierwszy przewodnik po termomixowych przepisach. Oczywiście nie tylko samym chlebem człowiek żyje. Codziennie "huczę" w kuchni robiąc zdrowotne napoje, najczęściej napój z zielonej pietruszki. Urozmaicam tylko dodatkami- kiwi, cytryna, limonka. To dla zdrowotności, szczególnie mojego męża. Dzięki TM mogę gotować zdrowo i urozmaicać codzienne menu. Nie wspomną już o wspaniałych słodkich wypiekach, choc teraz bardziej wybieram te pro-zdrowotne. Nieocenione sa też kalendarze ścienne ze wspaniałymi przepisami, no i oczywiscie newslettery. Myslę, że teraz pojawi się węcej nośników do TM5. One sa nieocenionym narzędziem, bardzo wygodne w używaniu, co nie oznacza , że książki są zepchnięte na margines. Książkę można spokojnie przejrzeć, zastanowić się nad wyborem , a potem tylko szybciutko wejść w przepis na ekraniku. Najmniej korzystam z Platformy, bo tutaj trzeba mieć pod ręką komputer, laptop lub inny mniejszy sprzęt z internetem. To mniej wygodne. Szkoda , że tam brakuje opcji drukowania przepisu. Może jednak da się ją wprowadzić? Kolekcje sa piękne i wiele nowości. tmrc_emoticons.bigsmile


Wczoraj znajoma "odpalała" nowy TM5 i poprosiła mnie o asystę tmrc_emoticons.bigsmile Pojechałam i "czuwałam" nad tym co przygotowywała razem ze swoimi córkami - 11 latką i 6-latką. Zrobiły risotto, a później oczywiście sorbet truskawkowy. Zjadłyśmy, znajoma zajęła się myciem TM5, a młodsza córka podeszła do niej, skrzyżowała ręce na piersi i z powagą stwierdziła:

"NO TO OD TERAZ MAM NOWĄ PRZYSZŁOŚĆ !".

Nie wypadało się śmiać, przy jej poważnej minie,  o mało się nie udusiłam i ze znajomą musiałyśmy wyjść na balkon.

Ale dziecko trafnie określiło, czym TM jest dla każdego (oczywiście o ile nie "robi" za eksponat tylko "służy" domownikom.


A odnośnie konkursu - dla mnie to żart, świetnie "wpisujący" się w tradycję dzisiejszego dnia.

Taki sam żart, jak przyznanie pierwszych miejsc w konkursie na drugie śniadanie dla ucznia -  wszelkiego rodzaju ciastkom i ciasteczkom.


Podsumowałam trochę to nasze Forum:

Użytkowników 30107

wpisów/komentarzy 21100 

wniosek: statystycznie tylko 2 na 3 zarejestrowanych użytkowników robi 1 wpis.

A jak jest naprawdę? Podliczam wpisy najbardziej aktywnych użytkowników:

Gabi49: 2790 wpisów

Hanna Gręda: 2338 wpisów

Monika 6500: 3475 wpisów

Grażyna Kamińska: 2758 wpisów

Kokolidek: 844 wpisy

Magi1: 2977 wpisów

VeronicaB71: 2762 wpisy

i ja ElaK: 2363 wpisy

 

(Przepraszam wszystkich tych, których pominęłam)

To razem wychodzi 20307!!!!!! -komentarze wpisane przez 8 osób (średnio ponad 2,5 tys!!!)

No to liczę dalej 21100 (wszystkie wpisy) -20307(wpisane przez 8 osób) =793  !!!???

czyli co 37 zarejestrowany użytkownik wpisuje 1 komentarz, głównie w temacie "Nowi członkowie", po to żeby się przywitać....

Trochę smutna ta statystyka...


Dla mnie oczywiste jest, kto powinien być "nagrodzony drobnym upominkiem"   tmrc_emoticons.love  

 

Pozdrawiam wszystkich użytkowników i zachęcam do udzielania się na tym FORUM a nie tylko korzystania z rad i przepisów, bez zostawienia śladu po sobie w formie komentarza z podziękowaniem bądź uwagą...


Witam

A ja lubię TM za prostotę, jedna "misa miksująca" i motylek, żadnych innych dodatków, które trzeba zakłądać, wymieniać, myć itp. PROSTOTA tylko dobór odpowiednich obrotów, czasu i temperatury. Ogromne wsparcie do tego w postaci ksiązek, nośnika, przepisowni, platformy - taka duża ilosć przepisów to naprawdę ogromne możliwości wykorzystania urządzenia. Żadne inne urządzenie kuchenne tego nie daje.

Co zmienił w mojej kuchni TM? Zaczełam piec ciastka, robić pasty i wiecej sokonapojów. Nie muszę brudzić przy tym rąk, rozsypywać mąki po całej kuchni. Nie miałam pojęcia, ze pieczenie jest takie proste.

Dodatkowo TM zainspirował mnie do poszukiwania nowych smaków, przepisów, ksiażek i zaczynam gromadzić swoją, włąsną, prywatną kolekcję książek kucharskich, nie tylko do TM ale też takich o nauce gotowania, dobierania dodatków, dekorowania. Zafascynowało mnie to.

Powiem Wam, że zaobserwowałam w internecie i pewnie nie tylko, że TM to jedyne urzadzenie kuchenne wzbudzające w ludziach ogromne emocje. O żadnym innym urządzeniu nie znalazłam tyle dyskusji "za i przeciw". Albo się go kocha albo nienawidzi. I to jest fajne. Nie ma tu miejsca na obojętność.

Pozdrawiam

 


Dodam jeszcze, ze moimi ulubionymi daniami na razie, po niecałym miesiącu używania są ptysie i muffinki oraz napój pomarańczowo-cytrynowy tmrc_emoticons.party     i leczo i placki ziemniaczane tmrc_emoticons.cooking_10

surówka z marchewki i jabłka tmrc_emoticons.love

Ale tyle jeszcze przede mną tmrc_emoticons.steve

Elu, masz rację, mało kto chce pisać tmrc_emoticons.aw


Kochani,

dziękujemy i doceniamy Wasze sugestie, aktywność i zaangażowanie.

Przypominamy:

31 marca 2015 r. powitaliśmy 30 000 Użytkownika Forum. Gratulujemy IwonaM!

Zapraszamy pozostałych Użytkowników Forum do aktywnej konwersacji na temat Waszego ulubionego przepisu, funkcji, z których najchętniej korzystacie używając Thermomix, książki, do której najczęściej zaglądacie, aby zaczerpnąć kulinarnej inspiracji lub kolekcji zawierającej Wasz ulubiony zestaw dań. Na wypowiedzi czekamy bezpośrednio na forum

w sekcji 30 000 Użytkownik Forum Przepisowni

 do piątku 03go kwietnia 2015 r. godz. 23:59.

Najciekawsze zostaną ocenione przez trzyosobowe jury Działu Marketingu Vorwerk Polska Thermomix oraz nagrodzone upominkiem.

Dodatkowo wszystkich Użytkowników Przepisowni informujemy, że już niedługo rozpoczniemy aktywności dla tych najbardziej zaangażowanych. Szczegóły wkrótce, prosimy o cierpliwość.

Pozdrawiamy,


Szkoda, że pani IwonaM jako 30.000 użytkownik nie odezwie się na forum.


Gdyby administracja forum faktycznie doceniała użytkowników, to forum by żyło. Większość przeniosła się na FB.

Apele o wstawianie przepisów, bo dzięki temu forum rośnie w siłę? 


kokolidek wrote:

Gdyby administracja forum faktycznie doceniała użytkowników, to forum by żyło. Większość przeniosła się na FB.

Apele o wstawianie przepisów, bo dzięki temu forum rośnie w siłę? 

Witaj kokolidek / Ala,

czy mogłabyś sprecyzować co rozumiesz pod pojęciem "doceniać". Będzie nam miło poznać Twój punkt widzenia.

Pozdrawiamy,


 Świętujecie 30000-cznego użytkownika, bo ... jest się czym pochwalić (prawda?) A Ci, którzy byli cały czas "na dyżurze"? Kiedyś zawsze któraś z nas była, chociażby po to, aby nowych przywitać i udzielić im odpowiedzi. A osoby umieszczające przepisy (np. Sam). 

Nie raz zgłaszałyśmy, że czytanie z dołu do góry jest niestrawne - zero odzewu.

My nie jesteśmy tutaj na etacie, nie mamy żadnego obowiązku.

Jest takie stare powiedzenie: "Jak dbasz -tak masz".

Wesołych Świąt.


Dziękujemy za wszelkie informacje.

Każdy temat poruszany na Forum jest rozpatrywany i znajduje się na odpowiednim etapie rozstrzygania.

Przed nami wiele ciekawych aktywności, jubileuszów, nowych Użytkowników, inspiracji i wydarzeń.

Bierzemy pod uwagę wizję każdego z Was, służymy pomocą i odpowiadamy na każde pytanie zachowując przy tym obiektywizm.

Pozdrawiamy,


Kochani,

przypominamy:

31 marca 2015 r. powitaliśmy 30 000 Użytkownika Forum. Gratulujemy IwonaM!

Zapraszamy Użytkowników Forum do aktywnej konwersacji na temat Waszego ulubionego przepisu, funkcji, z których najchętniej korzystacie używając Thermomix, książki, do której najczęściej zaglądacie, aby zaczerpnąć kulinarnej inspiracji lub kolekcji zawierającej Wasz ulubiony zestaw dań. Na wypowiedzi czekamy bezpośrednio na forum

w sekcji 30 000 Użytkownik Forum Przepisowni

 do piątku 03go kwietnia 2015 r. godz. 23:59.

Najciekawsze zostaną ocenione przez trzyosobowe jury Działu Marketingu Vorwerk Polska Thermomix oraz nagrodzone upominkiem.

Pozdrawiamy,


tmrc_emoticons.lol Najlepiej by było co by się nowi odezwali ,ale smętne marzenie to ja Wam opowiem o mojej miłości do TM przywiozłam go z urlopu w 2012 r bez żadnego przygotowania  i odtąd jesteśmy w sobie zakochani uwielbiam go ze wzajemnością chociaż na początku podchodziłam do niego z rezerwą ,bałam się go zepsuć ,zniszczyć (oj głupia ,głupia) pierwszy mój chleb to była porażka smakowa ale teraz moje pieczywo jest przewyborne ,chociaż zdażyło mi się upiec chleb bez soli,dlatego też zaglądam na przepisownię codziennie ,czasem się "pomądrzę " zawsze pozdrowię moje przyjaciólki w pogaduszkach  tak tak zawiązaly się przyjaźnie ,czasem były zgrzyty ale coś się tu działo ,natomiast teraz wchodzę i swoje wpisy widzę ,ale trzeba to przeczekać ja mam nadzieje ,że przepisownia odżyje a nie zgaśnie jak płomyczek ogarka ..Nasze koleżanki prowadzą tez blogi kulinarne ale czasem tu też zajrzą . Ja jestem jak ten rzep jak się przyczepiłam mojej przepisowni to tu zostaję do końca ,bo wiem ,że czasem mogę służyć radą .Najlepsze ciasta są od Sama i tu nie ma bata tmrc_emoticons.cooking_1 ,jego ciasta można robić w ciemno.No dobrze już się nawymądrzałam tmrc_emoticons.wink


fakt, zanim miałam TM, zaglądałam tu codziennie i wydawało mi się, że to forum żyje..im dłużej tu zaglądałam, tym moja euforia spadała, bo okazało się, że rzeczywiście wypowiadają się tu głównie wciąż te same osoby... mnie zniechęciło, że zadawałam pytania pod przepisami i nikt mi nie odpowiadał... ale i tak tu zaglądam, nawet zamieściłam swój przepis już tmrc_emoticons.smile kiedyś się zalogowałam i patrzę, a tu mój sernik chałwowy jest przepisem dnia - uśmiechałam się cały dzień tmrc_emoticons.smile) choć nie wiem, jak są te przepisy wybierane..

a jak ktoś go skompentował i wypróbował, i ocenił na 5 gwiazdek, to poczułam jakby to były co najmniej gwiazki michelin tmrc_emoticons.wink 

i będę tu zaglądać, i udzielać się... i mam nadzieję, że przepisownia odżyje tmrc_emoticons.smile ja opowiadam wszystkim, którzy mają TM  w domu i często nie wiedzą o tej stronie tmrc_emoticons.smile

a tym najbardziej aktywnym, które służą zawsze pomocą - także mi, w moich pierwszych dniach - wielkie dzięki tmrc_emoticons.smile)))


Witam

Mam nadzieję, ze forum odżyje i będą się wypowiadać i nowi i "starzy" użytkownicy.

Ja generalnie szybko zdecydowałam się na zakup, nie było to w trakcie prezentacji, poprostu samo przyszło. Przyszła myśl żeby kupić robot kuchenny, no i pytanie jaki, i przypomniało się mi, ze jakeiś 15 lat temu byłam na pokazie Thermomixa i że zapamiątałam, ze to super wszystko robiące urządzenie. Weszłam na stronę, cena troche mnie zraziła i zaczełam szukać czegoś innego. I już byłam zdecydowana na speedcooka, gdy przyszła myśl: A dlaczego nie kupić sobie najlepszego urzędzenia?, Nowy TM to fantastyczny desing, nowoczesność no i lata użytkowania przez innych i obecnosci na rynku. Jeszcze raz google w ruch i znalazłam przepisownie i całą masę przepisów i wsparcia innych osób. I to przekonało mnie do reszty. A teraz mam i odkrywam nowe smaki tmrc_emoticons.smile

Pozdrawiam


też się zastanawiałam nad speedcookiem (patriotyzm też miał tu znaczenietmrc_emoticons.wink), ale zobaczyłam go na żywo... a potem zobaczyłam TM - to jest inna epoka.. widziałam też książkę wydaną do speedcooka i to też bez porównania z tymi z Vorwerka.. i przepisowania, wsparcie użytkowników na całym świecie - to też był argument za TM - zdaję sobie sprawę, że to też kosztuje - tyle lat na rynku z taką samą wysoką renomą...

ja lubię też zaglądać na wersje zagraniczne przepisowni tmrc_emoticons.smile mają zupełnie inne przepisy niż my - zajrzyjcie (prawy, dolny róg z flagami) jesteśmy częścią ŚWIATA, świata maniaków TM! tmrc_emoticons.smile


Dokładnie nathalie, ja nie widziałam na żywo speedcooka i książek ale też tak pomyślałam, że to już nie ta epoka i za chwilę bedzie mnie drażnil jego wygląd, no i dostęp do przepisów miał tu też duże znaczenie. Wtedy jeszcze nie wiedziałam jak świetnie wydane książki ma TM. Nie zwróciłam uwagi na flagi innych krajów. Ciekawe spostrzeżenie. Zerkne, dzięki.


Kochani,

przypominamy: dziś ostatni dzień konwersacji związanych z powitaniem 

30 000 Użytkownika Forum: IwonaM,

która zarejestrowała się na Forum Przepisownia.pl w dniu 31 marca 2015 r.

 

Temat konwersacji:

ulubiony przepis, funkcje, z których najchętniej korzystacie używając Thermomix, książki, do których najczęściej zaglądacie, aby zaczerpnąć kulinarnej inspiracji lub kolekcji zawierającej Wasz ulubiony zestaw dań.

Czekamy na Wasze wypowiedzi w sekcji 30 000 Użytkownik Forum Przepisowni

dziś / 03go kwietnia 2015 r. do godz. 23:59.

Najciekawsze zostaną ocenione przez trzyosobowe jury Działu Marketingu Vorwerk Polska Thermomix oraz nagrodzone upominkiem.

Pozdrawiamy,


A tak jeszcze dodatkowo, to dziś przeczytałam o cukrowym detoxie gdzie przez kilkanaście dni stosuję sie specjaną dietę eliminującą wszystkie cukry żeby odzwyczaić organizm od cukru. Ale do czego zmierzam, otóż nie je sie wtedy pieczywa, zadnego!, można jedynie sobie pozwolić na 1 (jedną!) mufinkę ale ona jest zrobiona z mąki migdałowej i maki kokosowej. No i zaraz pytanie: a skąd ja wezmę taką mąkę? I tu cudowna odpowiedź! No przecież, idę do sklepu kupuję migdały i kokos a nasstępnie mielę w thermomixie. I mam najzdrowszą , najprawdziwszą mąkę migdałową i kosową.  Pełnia szcześcia!


Świetny pomysł Frażko, zwłaszcza na "po świętach".  Może tak przepisik na te mufinki?   tmrc_emoticons.wink


Witaj

Tym bardziej, ze detox cukrowy to taka dieta bez diety. Więc w sam raz coś dla mnie. Z tego co czytałam polega na eliminacji cukru ale generanie chodzi o to, żeby uwolnić się od uzależnienia od cukru.

Przepis jest ciekawy i jak dla mnie zaskakujacy. Ma ciekawe składniki i TM w sam raz się do niego wpisuje (nie wybrażam sobie zrobić tych mudffinek bez TM) ale nie pokuszę sie o przerobienie przepisu na TM, może ktoś bardziej doświadczony i zaawansowany w kuchni. Przepis nie jest mojego autorstwa, znalazłam na blogu www.marvelouswave.com i podaję za nim. Z tego przepisu wychodzi ok. 12 babeczek i Dziewczyna je zamroziła i odmrażała (ok. 5-7 min. w rozgrzanym piekarniku) gdy zateskniła za pieczywem w trakcie detoxu. Można je jeść same, z masłem, pastą jajeczną, avokado lub czym kto lubi. Takie muffinko-bułeczki zwane paleo.

Składniki:

2 szklanki mąki migdałowej

1/2 szklanki mąki kokosowej

1 łyżeczka sody

1/2 łyżeczki soli

skórka z 1 cytryny i 1 grapefruita

4 łyżki maku

4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego

1  szklanki mleka kokosowego ( z puszki )

4 jajka

( jeśli ktoś nie jest na detoxie cukrowym, można dodać 3 łyżki miodu )

 

Przyrządzenie:

Suche składniki ( mąki, sode, mak i skórki ) mieszam ze sobą widelcem tak by nie było grudek.  Białka z solą ubijam na gęstą pianę. Wlewam mokre składniki do suchych i mieszam. Na koniec dodaje do masy ubite białka łyżka po łyżce i delikatnie mieszam. Ciasto przekładam do papierowych foremek na muffinki i piekę w 180 stopniach przez ok 15 – 20 min.

 


Frażka wrote:

  Witaj

Tym bardziej, ze detox cukrowy to taka dieta bez diety. Więc w sam raz coś dla mnie. Z tego co czytałam polega na eliminacji cukru ale generanie chodzi o to, żeby uwolnić się od uzależnienia od cukru.

Przepis jest ciekawy i jak dla mnie zaskakujacy. Ma ciekawe składniki i TM w sam raz się do niego wpisuje (nie wybrażam sobie zrobić tych mudffinek bez TM) ale nie pokuszę sie o przerobienie przepisu na TM, może ktoś bardziej doświadczony i zaawansowany w kuchni. Przepis nie jest mojego autorstwa, znalazłam na blogu www.marvelouswave.com i podaję za nim. Z tego przepisu wychodzi ok. 12 babeczek i Dziewczyna je zamroziła i odmrażała (ok. 5-7 min. w rozgrzanym piekarniku) gdy zateskniła za pieczywem w trakcie detoxu. Można je jeść same, z masłem, pastą jajeczną, avokado lub czym kto lubi. Takie muffinko-bułeczki zwane paleo.

Składniki:

2 szklanki mąki migdałowej

1/2 szklanki mąki kokosowej

1 łyżeczka sody

1/2 łyżeczki soli

skórka z 1 cytryny i 1 grapefruita

4 łyżki maku

4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego

1  szklanki mleka kokosowego ( z puszki )

4 jajka

( jeśli ktoś nie jest na detoxie cukrowym, można dodać 3 łyżki miodu )

 

Przyrządzenie:

Suche składniki ( mąki, sode, mak i skórki ) mieszam ze sobą widelcem tak by nie było grudek.  Białka z solą ubijam na gęstą pianę. Wlewam mokre składniki do suchych i mieszam. Na koniec dodaje do masy ubite białka łyżka po łyżce i delikatnie mieszam. Ciasto przekładam do papierowych foremek na muffinki i piekę w 180 stopniach przez ok 15 – 20 min

 tmrc_emoticons.wink   Witam Frażko mam prośbę wstaw ten przepis w przepisach a nawet utwórz nowy wątek z takimi przepisami  ,BO TUTAJ ZARAZ ZGINIE pod natłokiem innych wpisów ,a przepis wart zapamiętania


Dzięki Haniu za sugestię, tak zrobię.


Kochani,

serdecznie dziękujemy za wypowiedzi w temacie powitania 30 000 Użytkownika Forum Przepisownia.pl. Dzięki Wam mogliśmy jeszcze bliżej poznać Wasze spojrzenie na różne aspekty użytkowania Thermomixa. Cieszy nas głos zarówno dotychczasowych „stałych” bywalców Forum, jak i „nowych” Użytkowników.

Co więcej - doceniamy fakt, iż w ferworze przygotowań do Świąt Wielkanocnych udało Wam się znaleźć wolną chwilę na opisanie Waszych spostrzeżeń i dotychczasowych doświadczeń z Thermomixem.

Miło nam poinformować, że zostały już wybrane osoby, które otrzymają upominek od Thermomix Polska.

„nowa przyszłość” przytoczona przez Użytkownika kokolidek zasiliła nasze baterie na długi czas

„prostota” i funkcjonalność całego pakietu Thermomixa, którym zauroczona została niedawno Frażka dodaje nam siły

„zaczarowany mąż” nathalie_m to wręcz idealny przykład na to, że gotowanie z Thermomixem, to rodzinna przyjemność

Pozostałym Użytkownikom dziękujemy za wypowiedzi, doceniamy każdy głos, który pojawił się w temacie i przy najbliższej okazji zapraszamy do aktywnego uczestnictwa w podobnych wydarzeniach.

Pozdrawiamy,


Alu, Frażko i Natalko gratuluję Wam tmrc_emoticons.bigsmile ,że  Wasze wypowiedzi zostały docenione przez jury tmrc_emoticons.wink ,szkoda tylko ,że nas tak mało i mało dyskutuje na naszym kochanym forum . tmrc_emoticons.puzzled  Ja sobie powolutku zaczynam odpuszczać przepisownię ponieważ nie mam sily sama tego ciągnąć o przepraszam nie sama ale w kilka osób .Żadne sugestie nie są brane pod uwage a wręcz tylko licznik się liczy co z tego ,że jest nas 300000skoro nawet ta wyróżniona osoba się nie odezwała .Pewne  fora umierają śmiercią naturalną i ja tu widzę powolną agonię mojej kochanej przepisowni i nic na to nie mogę poradzić  tmrc_emoticons.sad


Dzięki Haniu za gratulacje tmrc_emoticons.love

Nie zrażaj się, mam nadzieję, że administracja forum wyciągnie wnioski. A chyba nie zależy jej na tym, coby umarło ono śmiercią naturalną (mam taką nadzieję). Nie odpuszczam sobie, jestem, ale nie piszę.


Dzięki za wyróznienie i dzięki Haniu za gratulacje. Mnie też żal, że tak mało osób pisze, zwłaszcza takich jak ja, nowych. Nie do końca to rozumiem .......... bo jednak są komentowane przepisy pomino ich nie wypróbowania zwłaszcza przez nowe osoby.


To mnie też martwi bo przepisy niesprawdzone to bomba dla nie wprawionych więc czasem wstawienie przepisu i zostawienie go samemu sobie jest poprostu nie fer wobec innych użytkowników .Dużo razy przeszłam też przez jednorazowych wstawiaczy tzn.jeden nawet nie do końca dopracowany przepis i koniec tmrc_emoticons.wink Ale dobrze że są takie osoby jak Ty chętne do dzielenia się z innymi swoją wiedzą .Tak trzymaj tmrc_emoticons.bigsmile


GRATULACJE   dla Zwyciężczyń.  tmrc_emoticons.love Pochwalcie się upomnikiem. tmrc_emoticons.bigsmile


Hanna Gręda wrote:

To mnie też martwi bo przepisy niesprawdzone to bomba dla nie wprawionych 

I to mi się bardzo nie podoba.

Uważam, że przepisy powinny być sprawdzane przez moderatora - niekoniecznie muszą być "przetestowane", ale jak ktoś ma pojęcie to jest w stanie wyłapać przepis niedopracowany, albo po prostu z błędami, bo ktoś zapomniał wstawić jakiś składnik.


Też z tym sie zgadzam. Niektóre przepisy są bardzo niejasno, nieczytelnie pisane. ALe są też bardzo dobre i jasno napisane przepisy. Ludzie... tmrc_emoticons.wink

Szkoda by było gdyby to forum umarło. Dużo fajnych porad i przepisów tu  znalazłam. A czasem nawet się uśmiałam czytając niektóre posty. Dzięki forum wiem, ze tinymce_custom_buttons.locked"tinymce_custom_buttons.locked" musi być najlepiej zawsze suchy, wiem jak szybko go myć  i wogóle dużo innych. Dziewczyny dzięki Wam!, stałym bywalczynią!

Pozdrawiam


Hanna Gręda napisał:

To mnie też martwi bo przepisy niesprawdzone to bomba dla nie wprawionych

Haniu, mnie również nie podobają się niedopracowane przepisy, ale najgorsze jest to,że przepis zostaje "bez opieki" tzn właściciele przepisów znikają a w komentarzach do przepisu pozostają pytania bez odpowiedzi tmrc_emoticons.crazy


tmrc_emoticons.love Garatulacje dla Zwycięzców tmrc_emoticons.love


a to niespodzianka! dziękuję, dziękuję - za wyróżnienie i za gratulacje tmrc_emoticons.smile

najpierw "4" w totka (rano sprawdziłam kupon), teraz to - macie jeszcze jakieś konkursy? tmrc_emoticons.lol: D

ja ostatnio mam mniej czasu na przerabianie i tworzenie własnych przepisów, i w ogóle siedzenie przed kompem, ale zaglądam tu i na tyle, na ile mam chwilę, udzielam się. Też wiele się dowiedziałam z tego forum, a i przepisy mam już swoje ulubione tmrc_emoticons.smiletmrc_emoticons.smile

Lubię też zaglądać na pogaduszki, gdzie pokazujecie jakie cuda można robić z jedzenia... niestety nie wszystkie zdjęcia mi się wczytują poprawnie (mam macbooka, może to dlatego)..

Jak już wspomniałam - ostatnio cierpię na deficyt czasowy, więc zrobienie pysznej zupy w 25 minut w TM, to jest w ogóle mistrzostwo świata!

 

pozdrawiam Was ciepłotmrc_emoticons.smile


No proszę, przykład że szczęście chodzi parami. Gratulacje!


Gratuluję nagrodzonym tmrc_emoticons.smile Najbardziej podobała mi się wypowiedź o gotującym mężu. Szkoda, że mój taki oporny tmrc_emoticons.smile Ale dzieci wkręciły się na maxa tmrc_emoticons.love   Do tego stopnia, że te które się wyprowadzają z domu kupują TM bo bez niego nie umieją gotować tak szybko i smacznie tmrc_emoticons.smile  


Eli mój też oporny do TM ale nie do jedzenia hihihi natomiast syn .........                      jak wiecie mówi pierwszy zakup na nowe to TM i już


Dzisiaj otrzymałam kalendarz ścienny z przepisami na torty - więc dziękuję za nagrodę w konkursie.

Ale niestety jest mi bardzo przykro, bo ...

Ponieważ to nie ja jestem autorem nagrodzonej wypowiedzi - od razu postanowiłam, ze przekażę dziecku wygraną, niech się cieszy. Natomiast nasza "ukochana" Poczta Polska dostarczyła przesyłkę w takim stanie, że chyba nawet psu do budy się nie nadaje - rogi pozałamywane, wgniecenia takie, jakby ktoś rzucał na to paczki, nie patrząc w jakiej pozycji znajduje się koperta.

Mam nadzieję, że pozostałe nagrodzone osoby to nie spotka.


Również dzis dostałam przesyłkę, kalendarz z przepisami na torty. Mój faworyt to tort czekoladowy tmrc_emoticons.love dziekuje. Na szczęście moja była w dużo lepszym stanie, troszkę tylko złamana w polowie a reszta ok. 


Grażynko - jako przepisy oczywiście mogę go wykorzystać, ale do przekazania się niestety nie nadaje.

A tak się cieszyłam, że zobaczę minę Kai (Kaja to ta od "przyszłości") jak dostanie wygraną niespodziankę. Ale wymyśliłam, że przy okazji kupię jej książkę TM dla dzieci, żeby mogła coś sobie pod opieką mamy gotować. A na dodatek wczoraj miała wypadek na zajęciach w zerówce - walnęła zębami w stolik i ma zdrutowane górne jedynki (dwójek jeszcze nie ma, bo to taka szczerbata) i przez 6 miesięcy będzie musiała jeść wszystko zmiksowane. TM mają jak na zawołanie. bo od 30 marca.


Alu ale się przytrafiło Kai utul od wirtualnej cioci a tak poważnie kurcze żal mi małej bo sama kiedyś miałam drutowaną szczękę i wiem jak to jest uciążliwe dobrze ,że mają TM to chociaż jedzenie nie będzie takie przykre.No i masz pecha z nagrodą ,znowu coś nie tak tmrc_emoticons.tongue


tmrc_emoticons.love Alu,  tak mi przykro, ale pech tmrc_emoticons.crazy

Serdecznie współczuję tmrc_emoticons.love


Zerówka to 6lat? Moja dziewczynka ma 5 latek i w przyszłym roku to ostatni rok przedszkola i potem szkoła. Szkoda malutkiej. ALe dobrze, ze chociaż będzie mogła sobie coś poprzyrządzać dla siebie i zjeśc różne, dobre rzeczy. Sezon truskawkowy zbliża się szybko.