3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wegetariański smalec z fasoli


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

  • 0,5 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 250 g fasoli ugotowanej
  • 20 g oleju
  • 70 g jabłek, obrane i pozbawione gniazd nasiennych
  • 35 g cebuli, obrana, może być czerwona
  • 1 ząbki czosnku
  • 1 szczypty pieprzu, może być bialy
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wrzucić cebulę i czosnek, posiekać 3 s/obrót 5. Zgarnać cebulę ze ścianek naczynia i dodać jabłko, posiekać 2 s/obrót 5. Dodać olej i dusić 3 minuty/varoma/obrót 1. Dodać fasolę i wszystkie przyprawy, miksować około 2 min/ obrót 5, można pomagać sobie kopystką. Co pół minuty zgarniać masę ze ścianek na dno naczynia.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Jeśli pasta wychodzi zbyt sucha można dodać odrobinę wody lub oliwy. Smalec można także wzbogacić wegetariańskimi "skwarkami" czyli granulatem sojowym, który wcześniej należy namoczyć w warzywnym bulionie.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Super "smarowidło" z fasoli. Jeśli ktoś chce...

    Zgłoszony przez DomiBanas na lutego 9, 2020 at 00:04.

    Super "smarowidło" z fasoli. Jeśli ktoś chce uzyskać smalec z fasoli to chyba raczej się nie udatmrc_emoticons.;) Z fasoli można zrobić wszystko. No prawie wszystko. Żeberek - żeberek się z fasoli nie zrobitmrc_emoticons.;) Ale jeśli chcecie aromatyczne smarowidło do chleba, które jest pycha z ogórkiem kiszonym to polecam. Ja robiłam z podwójnej porcji wszystkich składników (cała cebula, całe jabłko, pół kilo fasoli). I robiłam z fasoli piękny Jaś. Kiedyś robiłam podobny przepis bez TM ale ten zrobiłam 10x szybciej i miał dużo lepszą konsystencję. Dodałam też podczas parzenia warzyw ziele angielski x4 i liść laurowy x2 - wyjęłam je przed zmiksowaniem i potem włożyłam z powrotem. bardzo dziekuję za przepis!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak dla mnie to mało podobne do smalcu. Dałam...

    Zgłoszony przez chusteczka na lutego 10, 2019 at 16:47.

    Jak dla mnie to mało podobne do smalcu. Dałam więcej przypraw i tak na niewiele sie to zdało. Nie smakowało mi niestety.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja do chleba jak i do krakersów na...

    Zgłoszony przez Psotka69 na stycznia 1, 2019 at 13:39.

    Rewelacja do chleba jak i do krakersów na imprezę 😀

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja zrobiłąm z fasoli białej z puszki i też...

    Zgłoszony przez EweEWe na grudnia 19, 2017 at 15:48.

    ja zrobiłąm z fasoli białej z puszki i też wyszedł pysznytmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super Ile można przechowywać ten smalec w...

    Zgłoszony przez lotusja na lutego 23, 2017 at 11:32.

    Super tmrc_emoticons.) Ile można przechowywać ten smalec w lodówce ??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczny. na poczatku zdejmowałam łupiny...

    Zgłoszony przez merrys na lutego 3, 2017 at 08:33.

    Bardzo smaczny. na poczatku zdejmowałam łupiny ale w końcu większość wrzucłam do naczynia z łupinami. Super się zmieliło i uważam, że nie ma potzreby zdejmować łupin z fasoli bo w ogóle nie są wyczuwalne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • no mi chyba nie wyszedł taki dobry mocno czuć...

    Zgłoszony przez Basia Jota na grudnia 8, 2016 at 12:10.

    no mi chyba nie wyszedł taki dobry Sad mocno czuć cebulę w taki przykry sposób.. pozostanę przy tradycyjnej metodzie czyli smażeniu cebuli pokrojonej w kosteczke. polecam skwarki z kaszy gryczanej z jadlonomii

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny ten smalec. Wszyscy

    Zgłoszony przez Ania.tk na marca 3, 2016 at 08:51.

    Pyszny ten smalec. Wszyscy się nim zachwycają, a koleżankom musiałam wydrukować ten przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smalec                      

    Zgłoszony przez mamercik na listopada 22, 2015 at 17:39.

    Smalec                                                                                                                                                                                      Fasolę po ugotowaniu obieram z łupinek,dopiero taką miksuję.          

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wypróbuję na pewno

    Zgłoszony przez wiesia w na listopada 11, 2015 at 17:53.

    wypróbuję na pewno tmrc_emoticons.)

    pozdrawiam

    wiesia w 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super!

    Zgłoszony przez renrew na sierpnia 9, 2015 at 13:34.

    super!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam- z pewną taką

    Zgłoszony przez anjanoc na sierpnia 7, 2015 at 12:31.

    Zrobiłam- z pewną taką nieśmiałością. Okazał się hit! Dzięki za super patent na odchudzenie kuchnitmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smaluszek pychotka :)  Moja

    Zgłoszony przez edytka na września 2, 2014 at 12:39.

    Smaluszek pychotka tmrc_emoticons.)  Moja młodsza córka jest jaroszką więc mam kolejny przepis, któy mogłam na niej wypróbować tmrc_emoticons.;)

    Dziękuję Ci za dobre pomysły tmrc_emoticons.;)

    Edyta K.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze