3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Masło z avocado


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Masło

  • 1,5 łyżki soku z limonki, [opcjonalnie z cytryny]
  • 1 obrane avocado, [avocado powinno być dojrzałe i miękkie, a skórka powinna łatwo odchodzić przy obieraniu] NIE WYRZUCAJ PESTKI
  • 2 łyżki oliwy z oliwek, [extra virgin]
  • 1 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz czarny
5

Przygotowanie

    Masło
  1. 1. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miksującym i wymieszać  - ok. 30 sek. / obr. 4-6. 

     

    Trzeba sprawdzać czy masa jest w miarę gładka i dobrze wymieszana. W razie potrzeby zgarnąć kopystką z dna naczynia i ponownie wymieszać.

  2. Przełożyć do pojemnika, włożyć pestkę (żeby przechowywana masa nie ściemniała). Przechowywać w lodówce.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Masło można wykorzystać także jako dopi lub pastę do świeżych warzyw podczas przyjęcia.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy