3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Masło z avocado


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Masło

  • 1,5 łyżki soku z limonki, [opcjonalnie z cytryny]
  • 1 obrane avocado, [avocado powinno być dojrzałe i miękkie, a skórka powinna łatwo odchodzić przy obieraniu] NIE WYRZUCAJ PESTKI
  • 2 łyżki oliwy z oliwek, [extra virgin]
  • 1 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz czarny
5

Przygotowanie

    Masło
  1. 1. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miksującym i wymieszać  - ok. 30 sek. / obr. 4-6. 

     

    Trzeba sprawdzać czy masa jest w miarę gładka i dobrze wymieszana. W razie potrzeby zgarnąć kopystką z dna naczynia i ponownie wymieszać.

  2. Przełożyć do pojemnika, włożyć pestkę (żeby przechowywana masa nie ściemniała). Przechowywać w lodówce.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Masło można wykorzystać także jako dopi lub pastę do świeżych warzyw podczas przyjęcia.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy